Yurtta Hava Durumu

Yapilan son degerlendirmelere göre, ülke genelinin parçali ve çok bulutlu, Marmara’nin güney ve dogusu, Ege, Bati ve Orta Akdeniz, Dogu Akdeniz’in iç kesimleri, Iç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri, Dogu Anadolu’nun kuzey ve batisi ile Zonguldak çevrelerinin saganak ve gök gürültülü saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlügünden alinan tahminlere göre yagislarin; Ege, Iç Anadolu’nun kuzeybatisi, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Burdur ve Isparta çevreleri, Antalya’nin bati kesimleri ile Bursa’nin dogu ilçelerinde yerel kuvvetli olmasi bekleniyor.

Hava sicakliginin dogu bölgelerde 4 ila 6 derece artacagi, yurt genelinde mevsim normalleri civarinda seyredecegi tahmin ediliyor. Rüzgarin ise kuzey ve kuzeydogu zamanla güney ve güneydogu yönlerden hafif, ara sira orta kuvvette, yagis alan yerlerde yagis aninda kuvvetlice (30-50 kilometre/saat) esecegi tahmin ediliyor.

Bazi illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sicakliklari ise söyle:

Ankara: Parçali ve çok bulutlu, yerel kuvvetli olmak üzere, aralikli saganak ve gök gürültülü saganak yagisli 23

Istanbul: Parçali ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra dogusu saganak yagisli 26

Izmir: Parçali ve çok bulutlu, aralikli saganak ve gök gürültülü saganak yagisli 28 (Yagislarin ögle saatlerinden sonra yerel olmak üzere kuvvetli olmasi bekleniyor.)

Adana: Parçali ve çok bulutlu, kuzey kesimleri yerel saganak ve gök gürültülü saganak yagisli 31

Antalya: Parçali ve çok bulutlu, saganak ve gök gürültülü saganak yagisli 25 (Yagislarin bati ilçelerinde yerel kuvvetli olmasi bekleniyor.)

Samsun: Parçali ve çok bulutlu 22

Trabzon: Parçali ve çok bulutlu 21

Erzurum: Parçali ve çok bulutlu, ögle saatlerinden itibaren aralikli saganak ve gök gürültülü saganak yagisli 20

Diyarbakir: Parçali ve çok bulutlu 33
Kaynak: İHA