Yüksekova'da 2 Mevsim Bir Arada

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde haziran ayinda yesile bürünen ovanin etrafindaki karli daglarla bütünlesmesi kartpostallik görüntüler olusturuyor.

Yüksekova'da 2 Mevsim Bir Arada
Yüksekova ilçesinin çevresini saran Cilo Dagi’nin yüksek kesimlerindeki kar dururken, ovada ise sari çiçeklerle bezendi. Çetin geçen kis mevsiminden sonra ovadaki kar yerini çiçek ve yesillige birakirken, hemen yani basindaki 4 bin rakimli Cilo Dagi’nin zirvesinde ise kar duruyor. Iki mevsimin güzelligini bir arada yasayan vatandaslar, manzarayi yerinde doyasiya fotografladi.

Yüksekova’yi turistlik için cazibe merkezine dönüstürmek gerektigini ifade eden Yüksekova Ziraat Odasi Baskani Perviz Geçirgen, ’’Yüksekova bu aralar muazzam görüntüler sunuyor. Su an iki mevsim bir arada diyebiliriz. Yüksekova Ovasi’nin her yeri yemyesil ve sari çiçeklere bürünürken, hemen yaninda bulan daglarin üzerinde yerini koruyan karla birlesmesi hayran birakiyor. Bizde o ani yerinde görüp fotografladik. Herkesin buralari görmelerini istiyorum, çünkü iki mevsim bir arada yasaniyor’’ dedi.

Kaynak: İHA