Usak Üniversitesi'nde 4. Uluslararasi Hafta Basladi

Bu sene dördüncüsü gerçeklestirilen “Egitimde ve Arastirma Isbirliginde Kalite Güvencesi” temali 15 ülkeden 60 temsilcinin katildigi 4. Uluslararasi Hafta basladi.

Usak Üniversitesi'nde 4. Uluslararasi Hafta Basladi


Usak Üniversitesi tarafindan bu yil dördüncüsü gerçeklestirilen, “Egitimde ve Arastirma Isbirliginde Kalite Güvencesi” temali 4. Uluslararasi Hafta 15 ülkeden 60 temsilcinin katilimiyla basladi.

30 Mayis Sali günü Usak Valisi Dr. Vali Turan Ergün ve Usak Il Protokolünün de katilimiyla Recep Tayyip Erdogan Kongre ve Kültür Merkezi büyük salonda açilis töreni gerçeklesti.

Usak Üniversitesi Uluslararasi Iliskiler Genel Koordinatörü Doç. Dr. Özgür Tarhan, törenin açilis konusmasinda, Uluslararasi Iliskiler Genel Koordinatörlügü olarak yaptiklari çalismalar hakkinda bilgi verdi. Dört yildir gerçeklestirdikleri Uluslararasi Hafta hakkinda da bilgi veren Dr. Tarhan, Usak Üniversitesi’nin uluslararasilasmaya verdigi önemi anlatarak tüm katilimcilara ve etkinligin gerçeklesmesinde emegi geçenlere tesekkür etti.

Usak Üniversitesinin Uluslararasilasma Stratejisi Aktarildi

Rektör Prof. Dr. Ekrem Savas, uluslararasi misafirleri Usak’ta ve üniversitelerinde misafir etmekten duydugu memnuniyeti dile getirerek, Usak Üniversitesi ve uluslararasi çalismalar hakkinda bilgi verdi. Prof. Dr. Savas, uluslararasilasma stratejisi çerçevesinde, ögrenci ve personel hareketliliginin gerçeklesmesine katki saglayacak olan etkinligin bu yil dördüncüsünü gerçeklestirmekten büyük bir mutluluk duyduklarini belirterek “Uluslararasi partner üniversitelerimizin basta rektörleri olmak üzere akademisyenlerini agirliyoruz. Bu yilki Uluslararasi Haftamizda, egitim ve arastirma alaninda faaliyet gösteren kurum ve kuruluslarin uluslararasi isbirliklerinde kalite güvencesini artirmayi hedefliyoruz. Hafta boyunca katilimcilarimiz, kalite güvencesi yöntemleri, stratejileri ve en iyi uygulamalari hakkinda bilgi edinecek, deneyimlerini paylasacak ve isbirligi aglarini genisletebilecekler. Hafta boyunca farkli üniversitelerden uzmanlarin konusmaci ve panelist olarak katilimiyla paneller ve toplantilar gerçeklestirilecek. Organizasyon dahiinde gerçeklestirilecek konferanslar, seminerler, atölye çalismalari ve paneller ile katilimcilara alandaki son gelismeleri takip etme ve uluslararasi isbirliklerinin gücünü artirma imkâni sunulacak. Çesitli gezi ve sosyal programlarla da hem sehrimizi hem de Türk kültürünü tanitacagiz. International Staff Week’in verimli ve faydali olacagina inaniyorum. Tüm katilimcilarimiza tesekkür ediyorum. Usak’a ve Usak Üniversitemize hos geldiniz” dedi.

Kaynak: İHA