Torku'dan Hatay'daki Okullara Süt Dagitimi

Tarim ve Orman Bakanligi ile Ulusal Süt Konseyi öncülügünde deprem bölgesindeki ilkokullara süt dagitimi gerçeklestirildi. Torku, etkinlik çerçevesinde Hatay’a yaklasik 5 bin koli süt gönderdi.

Torku'dan Hatay'daki Okullara Süt Dagitimi
Birlesmis Milletler Gida ve Tarim Örgütü’nün (FAO) almis oldugu kararla 1 Haziran tarihi Dünya genelinde Dünya Süt Günü olarak kutlaniyor. Bu çerçevede Tarim ve Orman Bakanligi ve Ulusal Süt Konseyi öncülügünde, sütün önemini vurgulamak ve bu konuda farkindalik olusturmak için 1 Haziran Dünya Süt Günü münasebetiyle, depremden en fazla etkilenen illerdeki çadir kent ve ilkokullara süt dagitimi gerçeklestirildi.

PANKOBIRLIK Genel Baskani ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Baskani Ramazan Erkoyuncu, Konya Seker ve istirakleri olarak deprem bölgesine yardimlarin ve desteklerinin sürdügünü belirterek, Tarim ve Orman Bakanligi koordinasyonu ile Ulusal Süt Konseyi öncülügünde gerçeklestirilen bu anlamli etkinlige de kayitsiz kalmadiklarini söyledi.



3 çesit sütün Panagro tesislerinden paketlenerek Hatay Il Afet ve Acil Müdürlügü’ne gönderildigini belirten Baskan Ramazan Erkoyuncu, “Adiyaman, Hatay, Kahramanmaras ve Malatya illerindeki ilkokul ögrencilerimize dagitilmak üzere süt talebi gelince tabii ki duyarsiz kalmadik. Etkinlik çerçevesinde Hatay Arsuz, Kumlu, Antakya, Reyhanli, Kirikhan, Samandag, Yayladagi, Hassa ve Defne ilçelerindeki çadir kent ve ilkokullara süt dagitmak görevimizdi. Torku Süt, Miniki Süt Çilekli ve Miniki Süt Muzlu çesitlerimizden kolilerimizi hemen gönderdik. Saglikli ve dengeli beslenmenin çok önemli oldugu süt dagitimina böylece yaklasik 5 bin koli ile destek olduk” dedi.

Kaynak: İHA