Teslim Olan Çocuklar Evlat Nöbetindeki Ailelere Umut Oluyor

Çocuklarinin terör örgütü PKK mensuplarinca daga kaçirildigini ileri süren ailelerin evlat direnisi devam ederken, örgütten kaçip teslim olan çocuklar her bir aileye umut oluyor.

Teslim Olan Çocuklar Evlat Nöbetindeki Ailelere Umut Oluyor
3 Eylül 2019 tarihinde farkli kentlerden Diyarbakir’a gelerek oturma eylemi baslatan ailelerin evlat direnisi bin 369 gündür sürüyor. PKK terör örgütünden kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan çocuklar, evlat nöbetindeki ailelerin umudunu yesertiyor.

8 yil önce kizi Aysun’un HDP araciligiyla kandirilarak daga kaçirildigini iddia eden Aydan Arslan, dün teslim olan Mehmet Akdas’in sevincini yasadiklarini belirtti.

Evladi teslim olana kadar HDP önünde nöbet tutacagini dile getiren Arslan, “4 senedir biz HDP il binasinin önünde evlat mücadelemize devam ediyoruz. Maalesef kimse bizi görmüyor. Evlatlarimiz Allah’a sükür ki direnisimiz sonucunda teslim oluyor. Her bir evladin dönüsü bize umut oluyor. Dün de bir evladimiz teslim oldu. Sanki bizim evladimiz gelmis gibi hissettik. Insallah hepsi sirayla aile yuvasina geri dönerler. Mücadeleme sonuna kadar devam edecegim. Evladimi almadan buradan hiçbir yere ayrilmayacagim, direnisimde kararliyim. Aysun, eger beni görüp duyuyorsan, güvenlik güçlerimize teslim ol” dedi.

Evlat nöbetine 4 yildir HDP önünde devam ettigini söyleyen Güzide Demir ise çocugu Aziz’den 8 yildir haber alamadigini ifade etti.

Demir, söyle konustu:

“Yaklasik 4 senedir burada evladim için nöbet tutuyorum. Buradan evladim gelene kadar hiçbir yere ayrilmayacagim. Dün bir aile daha evladina kavustu. Sanki kendi evladimiz geldi de öyle sevindik. Insallah bizim çocuklarimiz da gelip teslim olur. Çocuklarimizi almadan buradan hiçbir yere gitmeyecegiz. Oglum neredeysen gel artik, güvenlik güçlerimize teslim ol. Orasi senin yerin degil oglum, senin yuvan anne ocagidir. Oglum Aziz, 8 yildir seni görmeden yasiyorum. Ogluma hasret kaldim. Oglumun gençligini yiktilar.”
Kaynak: İHA