TBMM'de Yeni Yasama Dönemi Basladi

TBMM’de 28. yasama dönemi, milletvekillerinin yemin töreni ile basladi.

TBMM'de Yeni Yasama Dönemi Basladi
TBMM Genel Kurulu, seçimlerin ardindan Geçici Baskan Devlet Bahçeli baskanliginda toplandi. Genel kurula Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, DEVA Partisi Genel Baskani Ali Babacan, Saadet Partisi Genel Baskani Temel Karamollaoglu ve yüksek yargi mensuplari da katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, Meclis Baskanligi görevini Mustafa Sentop’tan geçici olarak devraldi.

Bahçeli, yaptigi konusmada gazi Meclisin yeni döneminin hayirli olmasi temennisinde bulunarak, ”Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’ncü, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin de 103’ncü yildönümünü müftehir bir vicdan, mütehassis bir hissiyatla kucaklamanin, hatta geçmisin hatiralarini gelecegin yüksek hedefleriyle kaynastirmanin heyecanini yasiyoruz. 28’nci dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görev alacak siz degerli milletvekili arkadaslarim elbette tarihi bir sorumlulugu da üstlenmis durumdadir. Bu tarihi sorumluluk bilincinin Türk ve Türkiye Yüzyili hedeflerini sadirdan satira, kuvveden fiile, tefekkürden tezekkür ve tezahür safhasina kemali edeple tasiyacagi inancindayim. Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran müessir akil TBMM’de mayalanmistir. Gazi Meclis kurucu niteligiyle ordular tanzim ve temin etmis, siyaset ve diplomasi mücadelelerine es zamanli savaslar yönetmis, Türk devlet felsefesinin ruhuna müzahir ve münasip olacak sekilde milli ve üniter devlet bünyesini Cumhuriyet’in faziletiyle eklemlemistir. Türkiye Cumhuriyeti’nin temel harci hiç kusku yoktur ki Türk milletinin irade ve istiklal özlemiyle karilmistir. Milletimizin egemenlik, vesayet ve velayeti birdir, tektir; esi, benzeri olmadigi gibi mütehakkim ve müstebit bir güce göz yumulmasi da söz konusu olamayacaktir” dedi.

Milletvekilleri siralarina çiçekler konulan salonda yeni yasama dönemi milletvekillerinin yemin töreni ile basladi.

Kaynak: İHA