TBMM'de Milletvekili Kayitlari Devam Ediyor

28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nin ardindan milletvekillerinin TBMM’deki kayit islemleri devam ediyor.

Milletvekili kayitlari TBMM Seref Holü’nde devam ediyor. AK Parti Osmaniye Milletvekili olarak Meclise giren Aile ve Sosyal Politikalar Bakani Derya Yanik kaydini yaptirdi. Yanik, Cumhuriyetin ikinci yüzyilina adim attiklarini belirterek, “Önümüzdeki süreçte hem Meclis tarafiyla yasama faaliyetlerinin yogunlastigi güçlü bir Meclis yapisinin olustugu hem hükümet tarafiyla icraatlarin yogunlastigi Türkiye yüzyili hedeflerimizin gerçeklesmesi için çalismalarimizi yogunlastiracagimiz bir dönem olacak. Millet iradesi tecelli etti” ifadelerini kullandi.

Bakan Yanik, “Özellikle muhalefet liderlerinden siyasetin kendi dogasi içerisinde devam etmesi ve milletin birbirinden farkli siyasi görüsler, ideolojik tutumlar sebebiyle kopmamasi bizim bir bütün millet olmamiz açisindan önemli. Dolayisiyla gerilimi, kopusu, seçim bitmesine ragmen milli iradeyi hazmedemeyen insanlar görüyoruz. Bunlar son derece tehlikeli. Artik icraat zamani, toplumun gelecegini insa etme zamani. Özellikle muhalefet liderlerinden kendi seçmenleri üzerinde daha fazla siyaset mühendisligine izin vermemeleri gerektigini bir vatandas olarak istirham ediyorum” seklinde konustu.

Kaydini yaptiran AK Parti Istanbul Milletvekili Yücel Arzen de kendisine oy verenlere tesekkür ederek, “28. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi, Birinci Meclise benzetilebilir. Türkiye yüzyilinda tipki Birinci Meclis gibi 28. dönemi de çok önemli görevler bekliyor. Renkliligi Birinci Meclise benzetilebilir” diye konustu.

Arzen, Türkiye yüzyili sarkisina isaret ederek, “Türkiye yüzyili vaatlerin degil, vaatleri gerçeklestirme yili olacak. Yarin degil hemen simdi. Insanlari vaatlerle ikna etmeniz mümkün degil” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA