'Seffaf Oda Muhtesem'

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin’in her hafta çarsamba günü Mevlana Meydaninda gerçeklestirdigi Seffaf Oda’da Baskanla Bas Basa uygulamasina tam not verdi. Uygulama hakkinda “Türkiye örnek proje” diyen Vali Çiçek, “Muhtesem” ifadesini kullandi.

'Seffaf Oda Muhtesem'


Kayseri’nin nüfus yogunlugu bakimindan en büyük, Türkiye’nin ise 7. büyük mahallesi olan Mevlana’ya kurulan Seffaf Oda’da Baskanla Bas Basa uygulamasi dikkat çekmeye devam ediyor. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Talas Kaymakami Yasar Dönmez ve MÜSIAD Kayseri Sube Baskani Ferhat Akmermer’le birlikte, Talas Belediyesi’nin ödüllü projeyle bastan asagi yeniden düzenledigi Mevlana Meydani’ndaki Seffaf Oda’yi inceledi. Görüsmelerin gerçeklestigi Seffaf Oda’daki koltuga oturup uygulamayla ilgili görüslerini belirten Vali Çiçek, “Meshur Seffaf Oda’dayiz. Çok güzel. Talas Belediyesinin Türkiye’ye örnek projelerinden birisi. Saatlerce burada bekleyip vatandasla görüsüp ilgilenmek cesaret ister. Baskanimizi su konuda tebrik ediyorum. Bu gibi seyler birçok yerde yapilir, birkaç görüntü verilir, sonra devami gelmez. Ama Talas’ta bu nasil basladiysa istikrarli bir sekilde uygulandi ve uygulaniyor. Halka söz verildigi gibi devam ediyor. Burada mikrofona da gerek yok, ses odada yanki yapiyor. Muhtesem.” degerlendirmesinde bulundu.

Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin da Türkiye’ye örnek olan Seffaf Oda’da Bas Basa uygulamasi hakkinda bilgiler verip haftanin çarsamba günleri vatandaslarin görüs istek ve taleplerini gün boyu dinlediklerini belirterek, “Vatandaslarimizla sehrimizi seffaf bir anlayisla birlikte yönetiyoruz. Kendilerinden gelen projeleri degerlendiriyoruz. Bizlere katki sunan hemsehrilerime tesekkür ediyorum.” diye konustu.



Ziyaretin sonunda Vali Çiçek ve Baskan Yalçin, Seffaf Oda’ya gelen vatandaslarla hatira fotografi çektirerek çocuklara hediyeler verdi.
Kaynak: İHA