Samsun Valisi'nden Kurum Temsilcilerine 'Enerji Tasarrufu' Uyarisi

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dagli, kamu kurumlarinin temsilcileriyle yaptigi toplantida, evde yapilan tasarrufun ve enerji verimliliginin kurumlarda da yapilmasi gerektigini belirterek, israfin önlenmesini istedi.

Samsun Valisi'nden Kurum Temsilcilerine 'Enerji Tasarrufu' Uyarisi
Kamu Kurum ve Kuruluslari Yenilebilir Enerji ve Enerji Verimliligi Egitimi Katilim Belgesi Töreni, DSI /. Bölge Müdürlügü Konferans Salonu’nda yapildi. 3 gündür devam eden kamu kurumlarinda enerji verimliligi ve yenilenebilir enerji egitiminin sonunda söz alan Vali Zülkif Dagli, yaptigi konusmada israfin önüne geçilmesi gerektiginin altini çizdi.

“Evde nasil tasarruf yapiyorsak kurumlarda da yapmaklar yükümlüyüz”

Suda oldugu gibi enerjide de tasarruf etmenin gelecek nesiller açisindan oldukça önemli oldugunu vurgulayan Zülkif Dagli, “Su Yönetimi Genel Müdürümüzün proje yönetimi toplantisi vardi beni de ziyarete geldi. Bu ziyarette suyu nasil daha verimli kullaniriz gibi konulari konustuk. Tüm Orman Sanayi Bölgelerimize (OSB) bir enerji uzmani görevlendiriyoruz. Orada enerji ile ilgili her konuyu takip edecegiz. Bir de su uzmani görevlendirelim dedik. Bu konuda bakanlikla yakindan çalisacagiz. Su Yönetimi Genel Müdürlügümüz bizlere yakin destek verecek. OSB projelerini yakindan temas ettirmek suretiyle oranin su verimliligini nasil saglariz gibi konulari konusacagiz. Bunu hayatimizin her safhasina yaymamiz lazim. Evlerimizde nasil tasarruf ediyorsak çalistigimiz kurumlarda da çevremizde de ayni tasarrufu saglamakta yükümlüyüz. Bu bizim boynumuzun borcudur. Evdeki kendi hakkimiz, ama iste kamuyu ilgilendiren bir haktir. Bu beyanda enerji prosedürleri uygulamak ve bunlar konusunda farkindalik yapmak hepimizin görevidir” dedi.

Konusmanin ardindan 3 günlük egitimi tamamlayan kamu kurumlarinda çalisan 70 görevliye egitim belgeleri verildi.

Kaynak: İHA