Samsun'da Türkü Gecesi

Samsun Ilkadim Belediyesi Türk Halk Müzigi (THM) Korosu’nda egitimlerini sürdüren koristler, Acem Tekkesi’nde düzenlenen ‘Solistler Geçidi’ konseri ile dinleyenlere türkü ziyafeti sundu.

Samsun'da Türkü Gecesi
Farkli yörelerin eserlerinin seslendirildigi konserde türküseverlerin karsisina çikan koristler, solo performanslari ile salonu dolduran dinleyicilere türkü söleni yasatti. Performanslariyla dileyenleri kendilerine hayran birakan koristlere konser boyunca Ilkadim Belediye Baskani Necattin Demirtas ve türküseverler birlikte eslik etti. Türkülerle zaman zaman hüzünlenen, zaman zaman nostalji yasayan izleyiciler, hareketli eserlerde adeta yerlerinde duramadi. Gecede toplam 18 eser seslendiren koristler konser sonunda ayakta alkislandi.

“Kültür ve sanatin kalbi Ilkadim”

Ilkadim Belediye Baskani Necattin Demirtas, "Türkiye’nin dört bir kösesinden müzik esintilerini bizlere sunan THM Koromuzun koristlerine ve onlari bugüne hazirlayan Sef Hizir Aydin’a tesekkür ediyor. Koroyu dinlerken bu ülkede yasamakla ne kadar sansli oldugumuzu bir kez daha hatirladik. Bu ülke gerçekten saziyla, sanatçisiyla, sizler gibi sanata sahip çikan insanlar oldukça hep bu güzelliklerle yasayacagiz. Ilkadim’da sanat var. Ben sehrimizde kültür ve sanat adina yapilan etkinliklerde ortaya çikan sinerjinin bütün Türkiye’ye örnek olmasini istiyorum. Halkimiza türküler gibi ömürlük, türküler gibi saf, türküler gibi temiz ve türküler gibi sevgi dolu günler diliyorum" dedi.

Kaynak: İHA