Özel Ögrenci Enes; Yaptigi Resimlerle Türkiye Derecesi Elde Etti

Kirsehir’de yaptigi resim ve tablolarla Türkiye derecesi elde eden Enes Çelebi, ikinci kisisel sergisini Neset Ertas Kültür Sanat Merkezinde açti.

Özel Ögrenci Enes; Yaptigi Resimlerle Türkiye Derecesi Elde Etti
Ortaokul 8. sinif ögrencisi Enes Çelebi özel gereksinimi nedeniyle aldigi egitimle kendinde var olan resim çizme yetenegini pandemi döneminde ögretmenlerinin yardimiyla kesfetti. Kirsehir’de ve ülke genelinde girdigi yarismalarda ögrencisinin derece yapmasinin kendini mutlu ettigini ve bu yetenegi gelistireceklerini ifade eden Görsel Sanatlar Ögretmeni Pelin Aktas Kanik; "Enes ev, okul ve kurslarda sürekli resim yapiyor. Çalismalarini gördükten sonra teknik verdik. Enes okulu sonrasi kisisel sergisini ikinci kez açti" dedi.



Sürekli resim yapiyor

Ögrencisi Enes Çelebi’nin aylarini verdigi resimler için çok sabirli davrandigini aktaran Pelin Aktas Kanik açiklamasinda; "Sürekli resim yapiyor. çalismalarini gördükten sonra teknik ve tonlama verdik. Birlikte yarismalara hazirlandik. Enes yapilanlari gördükten sonra çabuk kavriyor ama sürekli resim yapiyor. Adim adim ilerledik" diye konustu.



Annesi pandemi döneminde kesfetti

Oglu Enes Çelebi’nin resme olan yetenegini pandemi sürecinde kesfettigini aktaran anne Serpil Çelebi ise "Pandemi ile birlikte oglum kendini resim çizmeye verdi ve ögretmenlerinin destegiyle de kendini gelistirdi. Sürekli resim çiziyor" seklinde konustu.

Yunus Emre Ortaokulu ögrencisi Enes, Uluslararasi Ahilik ve Ahi Evran yarismasinda Türkiye üçüncüsü olmustu.
Kaynak: İHA