Oyalanir Gibi Yapti, Bakir Kablolari Çaldi

Sanliurfa’nin Siverek ilçesinde hirsiz, bakir kablolarin yaninda oturup oyalanir gibi yaparak kablolari çaldi. O anlar güvenlik kamerasina yansidi.

Oyalanir Gibi Yapti, Bakir Kablolari Çaldi
Hirsizlik olayi, gece geç saatlerde Siverek Mevlana Celaleddin-i Rumi Bulvari’nda bulunan bir elektrikçi dükkâninda meydana geldi. Alinan bilgilere göre bir elektrikçi dükkani önünde bulunan su kuyulari trafolari için kullanilan bakir kabloyu gözüne kestiren hirsiz, kisa sürede kopardigi kabloyu çalarak kayiplara karisti. O anlar ise isyerinin güvenlik kamerasina saniye saniye yansidi.

Görüntülerde kablolarin yanina yaklasan bir kisi, kablolarin yaninda oturup oyalanir gibi yapiyor. O esnada da yaninda getirdigi keskin aletle kabloyu kopardigi görülüyor. Daha sonra kopardigi kablo ile olay yerinden uzaklasiyor.

80 bin TL zarar verdi

Hirsizin 80 bin TL’lik zarar verdigini belirten is yeri sahibi Ali Örgün, "Gece geç saatlere kadar da is yerindeydim, saat 1.00 siralarinda gelen kablo siparisini is yerimin önüne birakip eve gittim. Benden sonra hirsiz gelip kabloyu keskin aletle koparip, bir bölümünü çaliyor. Bu kablo artik hiç ise yaramaz. Bundan dolayi 80 bin TL zararim oldu. Polisin bir an önce bu hirsizi bulup gerekli cezayi vermesini istiyorum” dedi

Polis görüntülerden eskalini belirledigi hirsizi yakalamak için çalisma baslatti.
Kaynak: İHA