Mus'ta Lise Ögrencileri Türkülerle Sehrin Tarihini Tanitiyor

Anadolu’nun kapilarinin açildigi kadim sehir Mus’ta bir grup ögretmen ve ögrenci, seslendirdikleri türkülerle sehrin tarihini tanitiyor.

Mus'ta Lise Ögrencileri Türkülerle Sehrin Tarihini Tanitiyor
Mus’ta Sehit Yücel Kurtoglu Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü ögrencileri ve ögretmenleri, Mus’un kaybolmaya yüz tutmus türkülerini tarihi mekânlarda seslendirerek sehrin tarihi ve kültürel yapisina dikkat çekti. Sehirde birçok medeniyetten kalma tarihi yapilari ziyaret ederek seslendirdikleri türkülerle kadim tarihi tanitan ögrenciler, Haspet Kalesi’ne çikan Haspet Kalesi türküsünü seslendirdi.

Mus Sehit Yücel Kurtoglu Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü ögretmeni Muazez Ersin, sehrin tarihini ve kaybolmaya yüz tutmus türküleri tanitmak için çesitli etkinlikler düzenlediklerini belirterek, “Ögrenciler ve ögretmenler olarak bugün Haspet Kalesi’ni ziyaret ettik. Ögrencilerimize hem tarihimizi hem de türkülerimizi tanitmak için böyle bir etkinlik yaptik. Tarihimiz bizim için çok kiymetli. Ögrencilerimizin Mus’umuzun tarihine sahip çikmasi için böyle geziler düzenliyoruz. Tarihi ve türkümüzü burada hissettik” dedi.

Mus Sehit Yücel Kurtoglu Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü ögrencisi Eyüp Türk ise “Bizler ögretmenlerimiz ile birlikte Mus’un tarihi mekânlarini gezerek kente ait türküleri seslendiriyoruz. Buradaki amacimiz, hem tarihimizi tanitmak hem de kaybolmus türkülerimizi gün yüzüne çikarmaktir” seklinde konustu.

Kaynak: İHA