Mamak'ta 'Fareler Ve Insanlar' Oyunu Büyük Ilgi Gördü

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Tiyatro Ögrenci Toplulugu tarafindan sahnelenen John Steinbeck’in “Fareler ve Insanlar” romaninin tiyatro uyarlamasi, Musiki Muallim Mektebi’nde seyirciyle bulustu.

Mamak'ta 'Fareler Ve Insanlar' Oyunu Büyük Ilgi Gördü
Kültür, sanat faatliyetlerine önem veren, sanati ve sanatçiyi destekleyen Mamak Belediyesi; kültür sanat etkinliklerine ev sahipligi yapmaya devam ediyor. Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Tiyatro Ögrenci Toplulugu, Musiki Muallim Mektebi’nde “Fareler ve Insanlar” oyunu ile “perde” dedi.

John Steinbeck’in ölümsüz eseri Fareler ve Insanlar romaninin uyarlamasini Emirhan Sansar yapti. Ayten Öztürk’ün yönetmen koltugunda oturdugu oyunun yardimci yönetmenligini ise Ibrahim Ünver üstlendi. Insan olabilmenin ibret alinacak öyküsünü anlatan oyunda çiftlik sahibi olma sevdasi yasayan bir çiftin, bu sevda yolunda karsisina çikan engeller, hayaller, yalnizliklar ve fedakarliklar anlatildi. Mamak Belediye Baskani Murat Köse ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ) Rektörü Prof. Dr. Musa Kazim Arican oyunu tiyatro severlerle birlikte izledi. ASBÜ ögrencilerinin oyundaki performansi seyirciden alkis aldi.

“Tiyatro ile Iç Içe Gençlerimizi Görmek Gurur Verici”

ASBÜ Rektörü Prof. Dr. Musa Kazim Arican, Fareler ve Insanlar oyununa Musiki Muallim Mektebi’nin kapilarini açarak ev sahipligi yapan Mamak Belediyesine, Baskan Murat Köse’ye tesekkür etti.

Mamak Belediye Baskani Murat Köse ise “Sanata, sanatçiya destek vermeye devam edecegiz. Güzel Mamak’imizin bu tür kültürel etkinliklere ev sahipligi yapmasi bizi mutlu ediyor. Tiyatro ile iç içe gençlerimizi görmek gurur verici. Ben gençlerimizi gösterdikleri sahne performansindan dolayi tebrik ediyorum. Basarilari daim olsun insallah” dedi.

Kaynak: İHA