Liseli Ögrencilerin Robotik Ve Kodlama Sergisi

Eskisehir’de ögrenim gören liseli ögrencilerin hazirladigi 23 adet el emegi göz nuru projeler Robotik ve Kodlama Sergisi’nde begeniye sunulurken, teknolojiye merakli vatandaslar stantlarin basina giderek projeleri yakindan inceledi.

Liseli Ögrencilerin Robotik Ve Kodlama Sergisi
Eskisehir Borsa Istanbul Fen Lisesi’nden 75 ögrencinin hazirladigi 23 proje Robotik ve Kodlama Sergisi adiyla Espark AVM’de sergilenmeye baslandi. Alisveris Merkezi’nin zemin katinda dün açilisinin gerçeklestirildigi sergide Akilli Okul Sistemi, üç boyutlu yazici, biyoplastik, dans eden araba, yorgunluk algilayici yapay zekâ, filament yapma makinesi ve mekanik robot göz gibi birçok proje vatandaslarin ilgisiyle karsilandi. Teknolojiye merakli vatandaslar ögrencilerin kurdugu stantlarda sergilenen projeleri yakindan inceleyerek detayli bilgiler aldi. Liseli ögrencilerin yil boyunca yapmis olduklari projelerin 2 Haziran’a kadar ziyaret edilebilecegini ifade eden Bilgisayar Ögretmeni Ahmet Oguz, sergide robot projelerin özellikle çocuklarin ilgisinin çektigini belirtti.



“El emegi göz nuru projeler bu sergide”

Sergide flamenk üretme makinesinden, üç boyutlu yaziciya, engelden kaçan araçlardan çizgi izleyene kadar birçok projenin yer aldigini dile getiren Oguz, “Teknofest’te yarismaya katilan dronlar ve IHA’lar da sergimizde bulunuyor. Insansiz göz sistemleri, çesitli garaj sistemleri ve yapay zekâyla çalisan akilli yoklama sistemi serginin nadide parçalarindan. 75 ögrencimizin el emegi göz nuru projelerimiz bunlar. Robot örümcek projemiz küçük yastaki çocuklarin ilgisini çekiyor. Teknolojiye ilgisi olanlarin bu sergimize gelip projeleri incelemelerini tavsiye ediyoruz. Insansiz göz ve flamenk üretme makinemiz vatandaslarin oldukça ilgisiyle karsilandi. Ayrica yolda araç sürücülerinin yorgunlugunu yapay zeka ile tespit edebilen yazilim projemiz de ilgi görüyor. Burada sergilenen birçok proje kendi kategorilerinde Teknofest’te ve MEB’in düzenledigi robot yarislarinda yer alan projeler” diye konustu.

Bilgisayar Ögretmeni Ahmet Oguz, Robotik ve Kodlama Sergisinin 2 Haziran Sali günü aksam saatlerine kadar teknoloji tutkunu vatandaslarin ziyaret edebilecegini de sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA