Kulp'ta Sokak Köpekleri Ahira Girerek 70 Hayvani Telef Etti

Diyarbakir’in Kulp ilçesinde 5 sokak köpegi, ilçe merkezinde girdikleri ahirda 70 küçükbas hayvani telef etti.

Kulp'ta Sokak Köpekleri Ahira Girerek 70 Hayvani Telef Etti
Olay, Eski Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sokak köpekleri Medeni Zengin’in ahirina dadanarak hayvanlarina saldirdi. Köpeklerin saldirisinda 70 keçi telef oldu,30 keçi yaralandi.

Geçimlerini hayvancilikla saglamaya çalistiklarini söyleyen Hadis Zengin, etrafini çift katli telle çevrilmis oldugu hayvan ahirina ilçede basibos dolasan köpeklerin saldirdigini söyledi.

Gece hayvanlari kontrol etmeye gittiginde ahirda 5 tane köpegi gördügünü belirten Zengin, "8 kisilik bir aileyiz, ailece bu hayvanlarla geçiniyoruz. Hayvanlar babam Medeni Zengin’e ait. Bu gece saat 02.30 siralarinda 5 tane basi bos köpegin ahirimiza girmesi üzerine 70 adet hayvanimizin telef olmasina, 30 tanede hayvanimizin yaralanmasina neden oldu. Bu hayvanlar bize ait degildir, bide bu hayvanlari borç edinerek satin aldik" dedi.

Ilçede dolasan basibos köpeklerin sayisi son aylarda çogaldigini ve simdiye kadar herhangi bir önlem alinmadigini belirten Zengin, "Sokak köpekleri ilçede büyük sikintilara neden oluyor. Bunun için önlemlerin alinmasi gerekiyor. Hayvanlarimizin telef olmasindan dolayi çok magduruz. Zaten maddi durumum iyi degil, geçimimi zor sartlar altinda sürdürmekteyiz" diye konustu.

Öte yandan Kulp Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü ekipleri, olay sonrasi bölgeye giderek zarar tespiti çalismasi yapti.
Kaynak: İHA