Konservatuvar Gibi Imam Hatip Lisesi Açiklamasi Ögrenciler Musiki Toplulugu Kurdu

Amasya’daki Türk Telekom Anadolu Imam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’nda ögrencilere musiki egitimi veriliyor.

Konservatuvar Gibi Imam Hatip Lisesi Açiklamasi Ögrenciler Musiki Toplulugu Kurdu
Özel yetenek sinaviyla girdikleri Türk Telekom Anadolu Imam Hatip Lisesi’nde aldiklari temel müzik egitimleri sonrasi enstrümanlara ses vermeye baslayan 12 genç müzisyen müzik toplulugu kurdu. Marslar, sarkilar ve türküler seslendiren ögrencilere tüm imkanlari sunan okul, konservatuvari aratmiyor. Milli Egitim Bakanligi Din Ögretimi Genel Müdürlügü tarafindan 6 ay önce program çesitliligi çerçevesinde musiki, klasik ve çagdas sanatlar proje okul armasi takilan okul, tarihte su ve müzik sesiyle hastalarin tedavi edilmesinin yani sira ilk musiki cemiyetinin kuruldugu sehrin tarihi misyonunun gelecek kusaklara aktarilmasini da saglayacak. Keman, kanun, ney, ut, piyano gibi enstrümanlari heyecanla çalan ögrenciler, çesitli marslarin yani sira Türk halk müzigi ve sanat müzigi eserlerini de seslendiriyor.

"Gelecegin musikisinaslarini yetistirmeyi hedefliyoruz"

Anadolu’da musiki ile tedavi yapilan ilk hastane özelligi tasiyan Bimarhane’nin Amasya’da bulundugunu söyleyen Amasya Il Milli Egitim Müdürü Mehmet Türkmen, “Giriftzen Asim Bey’den Irfan ve Burhan Özbakir kardeslere, konservatuarimiza uzun yillar emek veren Muammer Palamut’tan Neyzen Osman Yildiz’a, günümüzde çok sevilen Fatih Koca’ya kadar birçok önemli ismi yetistiren Amasya yeni yeteneklerini, gelecegin musikisinaslarini yetistirmeyi hedefliyor” dedi.

Toplugun çalismalarini izleyen Türkmen, “6 aydir egitim alan gençlerimiz artik konser vermeye basladi.

6 Haziran’da düzenleyecegimiz Imam Hatipliler senliginde de sahne alacaklar. Bakanimiz Mahmut Özer ve Bakan Yardimcimiz Nazif Yilmaz’a musiki programinin sehrimizde açilmasi nedeniyle çok tesekkür ediyoruz” diye konustu.



"Yetenekli ögrencileri okulumuza bekliyoruz”

‘Sehzadeler’ ya da ‘Yesilirmak’ adini vermeyi düsündükleri toplulukta ney üfleyen Muhammed Furkan Aslan ile piyano çalan Necip Efe Sahin, daha genis kitlelere konser verecekleri günleri iple çektiklerini söyledi.

Herkesin küçük yastan itibaren en az bir enstrüman egitiminden geçmesi gerektigine isaret eden müzik ögretmeni Yigit Necmettin Eser ise, “Ögrencimizin sadece enstrüman çalmasi önemli degil. Kulak, yetenek ariyoruz. Gençlerimiz, musikiyi taniyip tadini aldikça musikiye yöneliyor. Musiki alaninda kendini yetenekli görüp gelistirmek isteyen ögrencilerimizi okulumuza bekliyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA