Kizilay Kurban Vekaleti Bedellerini Açikladi

Kizilay, kurban vekalet bedellerini açikladi. Kurban hisse bedelleri yurt içi için 5 bin 950 TL, yurt disi için ise 2 bin 650 TL olarak belirlendi. Kizilay, bu yil kendisine bagislanan kurbanlarin büyük bölümünü deprem bölgesindeki ihtiyaç sahiplerine ulastiracak.

Kizilay Kurban Vekaleti Bedellerini Açikladi
“Kurban bereketini yil boyu yasatiyorsan hilal olsun Türkiye” sloganiyla kurban kesim kampanyasini baslatan Kizilay, vekalet bedellerini açikladi.

Türkiye dahil 23 ülkede toplam 128 bin hisselik kurban kesmeyi hedefleyen Kizilay, Et ve Süt Kurumu is birligiyle hazirlayacagi kurban paylarinin önemli bir bölümünü Kahramanmaras merkezli depremlerin etkiledigi afetzedelere et olarak dagitacak. Kurban paylarindan asevlerinde sicak yemek de yapacak olan Kizilay, Kurban Bayrami’nin getirdigi manevi atmosferi ve sevinci yil boyunca yasatmak için Et ve Süt Kurumu is birligiyle kavurma konservesi de yapacak.

Kurban hisse bedeli yurtiçi için 5 bin 950 lira, yurt disi için 2 bin 650 lira

Et ve Süt Kurumu ile is birligi yapan Kizilay, 2023 yili kurban hissesi bedellerini yurt içinde 5 bin 950 TL, yurt disi için 2 bin 650 TL olarak belirledi. Yurt disinda yasayan ve hisse bedelini döviz cinsinden ödemek isteyenler ise Türkiye için bir hisse karsiligi 295 Amerikan dolari veya 275 euro, diger ülkeler için de 130 dolar veya 120 euro bedel ödeyerek vekalet verebilecek.

“Kampanyamizla yaklasik 3.5 milyon kisiye kurban payi ulastiracagiz”

2023 Kurban Kampanyasi hakkinda bilgi veren Kizilay Genel Baskan Vekili Prof. Dr. Fatma Meriç Yilmaz, “Yil boyunca gerçeklestirdigimiz yardim çalismalarinda oldugu gibi geleneksellestirdigimiz kurban organizasyonlariyla da hayirseverlerin yardim elini ihtiyaç sahibi ailelere ulastiracagiz. 2023 yili için baslattigimiz kurban kampanyamizla alacagimiz 128 bin hisselik vekaletle yaklasik 3.5 milyon ihtiyaç sahibinin sofrasini bereketlendirecegiz. Et ve Süt Kurumu is birliginde yapacagimiz yurt içi kesimlerimiz sonrasinda depremzede vatandaslarimiza da dagitimlarimizda öncelik verecegiz. Milletimizin tüm dünyaya örnek olan hayirseverliginin kurban kampanyamiza verilecek destekle bir kez daha görülecegine yürekten inaniyorum” dedi.



“Kizilay kurban modeli ile yil boyu iyilik”

Kesimler hakkinda da bilgi veren Genel Baskan Vekili Yilmaz, “Kizilay kurban modeli ile kurbanliklar veteriner hekimler tarafindan seçilerek, modern kombinalarda hijyenik sartlarda vekalet sahiplerinin isimleri okunarak Kurban Bayrami’nin ilk üç günü kesiliyor. Islami sartlara uygun sekilde gerçeklestirilen kesimlere din görevlileri, veteriner hekimler ve noterler de eslik ediyor. Bu model sayesinde Kurban Bayrami sadece birkaç günlük bir kutlama olmaktan çikip yil boyu süren bir bereket dönemine dönüstürüldü. Yurt içinde Et ve Süt Kurumu is birliginde gerçeklestirilen kesimler sonrasinda elde edilen kurban paylarindan kavurma konservesi yapilacak ve yil boyunca ihtiyaç sahiplerine dagitilacak. Kurban Bayrami’nin anlamini daha derinden yasamak, insanlik degerlerini paylasmak ve yil boyu süren yardimlasma kültürünü pekistirmek için herkesi kampanyaya destek vermeye çagiriyoruz” ifadesinde bulundu.

Milletin merhameti Kizilay ile uzak diyarlara da ulasacak

Milletin merhamet elinin sinirlari asarak farkli bölgelere de uzanmasini saglayacak olan Kizilay, 2023 Kurban Kampanyasi çerçevesinde yurt disinda ülke delegasyonlarinin bulundugu ve insani krizlerin yasandigi Bosna Hersek, Filistin (Kudüs/Gazze), Irak, Yemen, Somali gibi ülkeler olmak üzere 22 ülkede kurban kesimleri yapacak. Kizilay, yurt disi için vekaletleri alinan kurbanlarin kesim islemlerinin ardindan hazirlayacagi kurban paylarini anlik olarak uzmanlari araciligiyla belirlenen ihtiyaç sahiplerine dagitacak.

Kurban vekaleti Kizilay’a nasil verilir?

Hayirseverler vekaletlerini bankalarda bulunan Kizilay bagis hesaplari, internet bankaciligi, www.kizilay.org.tr, mobil uygulama, 168 Kizilay ücretsiz danisma ve bagis hatti ile ülke genelindeki tüm Kizilay subelerinden verebiliyorlar.
Kaynak: İHA