Kayseri'de 15 Askerin Sehit Oldugu Terör Saldirisi Davasina Devam Edildi

Kayseri’de 2016 yilinda çarsi iznine çikan askerleri tasiyan halk otobüsüne patlayici yüklü araçla düzenlenen terör saldirisina iliskin davaya devam edildi.

Kayseri'de 15 Askerin Sehit Oldugu Terör Saldirisi Davasina Devam Edildi
Kayseri Adliyesi 4. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmaya, terör saldirisinin faillerinden tutuklu sanik Ferhat Tekiner ile B.K. ve M.A, tutuksuz sanik M.O, Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) araciligi ile katilirken, taraf avukatlari ise salonda hazir bulundu. Saniklar, önceki savunmalarini tekrarladiklarini ve suçlamalari kabul etmediklerini belirterek, beraatlerini ve tahliyelerini istedi. Mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için durusmayi erteledi.

Olay

Komando Tugay Komutanliginda görevli askerlerin, 17 Aralik 2016’da halk otobüsü ile çarsi iznine çiktiklari sirada patlayici yüklü araçla düzenlenen terör saldirisinda 15 asker sehit olmus, 54 asker yaralanmisti. Saldiriyla ilgili ana davada yargilanan 8 sanik, Kayseri 4. Agir Ceza Mahkemesi’ndeki yargilama sonucu çesitli hapis cezalarina çarptirilmis, 10 sanik ise delil yetersizliginden beraat etmisti. Ferhat Tekiner ile hakkinda kirmizi bülten çikartilan, terör saldirisinin talimatini veren firari ’Erhan Porsibi’ kod adli Ishak Özçaktu ve Sait Karabulut’un dosyasi ayrilmisti. Il Jandarma Komutanliginca gerçeklestirilen hava destekli operasyonda ’terörden arananlar’ listesinde kirmizi kategoride yer alan Özçaktu etkisiz hale getirilmisti. MIT’in emniyetle isbirligi içinde gerçeklestirdigi operasyonla Irak’in kuzeyinde yakalanan Ferhat Tekiner’in ifadeleri istikametinde hazirlanan ek iddianameyle sanik sayisi 5’e çikmisti.
Kaynak: İHA