Karabük Üniversitesi 29 Alanda En Iyi Üniversiteler Arasinda

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Arastirma Kurumu (TÜBITAK) tarafindan olusturulan ‘Üniversitelerin Alan Bazli Yetkinlik Analizi’ çalismasi yeni dönem verilerinde 29 alanda en iyi üniversiteler arasinda yer aldi.

Karabük Üniversitesi 29 Alanda En Iyi Üniversiteler Arasinda
TÜBITAK’in olusturdugu ve ilki 2016 yilinda yayimlanan “Üniversitelerin Alan Bazli Yetkinlik Analizi” çalismasi, yeni dönem verileri ile güncellenerek yayimlandi. Bu rapora göre, Karabük Üniversitesi, özellikle mühendislik alanindaki çalismalari ile dünya genelinde yapilan incelemeler neticesinde hem kalite hem hacim puanlarinda ortanca degerin üstünde yer aldi. Yayimlanan verilerde Karabük Üniversitesi Ulastirma-Rayli Sistemler alaninda birinci, Enerji-Hidroelektrik ve Jeotermal alaninda üçüncü, Makine-Imalat-Makine Tasarim ve Imalati alaninda besinci olurken toplamda 29 alanda en iyi üniversiteler arasinda yer aldi.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, KBÜ olarak sürdürülebilir bir gelisim hedeflediklerini belirterek, “Karabük Üniversitesi olarak gelecege kararli adimlarla yürümekteyiz. Her günü bir öncekinden daha iyi olmasi için var gücümüzle çalismaktayiz. Bu dogrultuda kayda deger bir gelisim göstererek, bilimsel anlamda aldigimiz basarilarla yetkinligimizi ortaya koyuyoruz. Bilimsel çalismalarimiz, nitelikli yayin ve teknolojik etki degeri yüksek arastirmalarimizla ortaya koydugumuz yenilikçi bilgiyi insanligin hizmetine sunuyoruz. Bu noktada TÜBITAK tarafindan yayimlanan ‘Üniversitelerin Alan Bazli Yetkinlik Analizi’ çalismasini önemsiyor, yetkinligimizin farkinda olma konusunda da degerli buluyoruz. Proje sayilarimizi da her geçen gün arttirmaya devam ediyoruz. Fen ve mühendislik alaninda çok iyi durumdayiz. Birçok konu basliginda en iyi üniversiteler arasinda yer aliyoruz. Bu duygu ve düsüncelerle ‘Üniversitelerin Alan Bazli Yetkinlik Analizi’ raporunda yaptigi çalismalarindan ötürü akademik personellerimizi tebrik ediyor, basarilarinin devamini diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA