Japonya Baskonsolosu Kasahara Çiftlikköy'de

Geçtigimiz yil Türkiye’de göreve baslayan Japonya’nin Istanbul Baskonsolosu Kenichi Kasahara Çiftlikköy’de bir dizi temasta bulundu.

Japonya Baskonsolosu Kasahara Çiftlikköy'de
Ilk olarak Çiftlikköy Belediye Baskani Ali Murat Silpagar ile makaminda bir araya gelen Kasahara, ilçe hakkinda bilgi aldi. Japonya ile Türkiye arasinda kökleri tarihe dayanan kardeslik baglarinin oldugunu dile getiren Baskan Murat Silpagar, “Türk halki olarak bizler Japonlari çok seviyoruz, sizlerin de Türk halkini ve Türkiye’yi çok sevdiginizi biliyoruz. Bizleri onurlandirdiniz” diye konustu.

Ardindan Çiftlikköy Belediyesi Itfaiye Müdürlügü’ne giden Baskonsolos Kasahara’ya 2022 yili basinda Japon Büyükelçiligi’nin Yerel Hibelere Destek Programi ile itfaiye araç filosuna katilan ‘Afet ve Acil Durumlar Için Arama Kurtarma Araci’ tanitildi. Japonya ve Türkiye arasindaki dostlugun ve isbirliginin sembolü olarak saglanan hibe aracin özellikleri hakkinda bilgiler alan Baskonsolos Kasahara, araci çok begendigini ve Çiftlikköy bölgesi için çok faydali olacagini düsündügünü dile getirdi.

Ardindan Çiftlikköy Belediyesi Saklibahçe Sosyal Tesisleri’nde konuk edilen Baskonsolos Kasahara ile Türkçe sohbet eden Baskan Silpagar, Türk ve Japon halklari arasinda karsilikli sevgi ve saygi iliskileri bulundugunu ifade ederek, ziyaretten duydugu memnuniyeti dile getirdi. Çiftlikköy’de son dönemde yapilan yatirimlar hakkinda bilgiler veren ve ilçenin özelliklerini aktaran Baskan Silpagar, Baskonsolos Kasahara ve yardimcisina günün anisina ani tabagi hediye etti.
Kaynak: İHA