Isveç'ten Izmir'e Uzanan Altin Madalya

Izmir Gökkusagi Koleji 11. sinif ögrencisi Amina Salikhova, Isveç merkezli uluslararasi Northern Lights Piano Festival&Competition 2023 finalinde güçlü rakiplerini geride birakarak dünya birincisi oldu. Norwegian Composer Class kategorisinde yarisan Amina, Grieg Nocturne bestesiyle katildigi yarismadan altin madalya ile döndü.

Isveç'ten Izmir'e Uzanan Altin Madalya
2002’de Isveç’te kurulan Nordic Piano Competition, Iskandinav ülkeleri arasinda piyano sanatini yayginlastirmayi hedefliyor. The Malmö School of Music, Karlstad University ve Wermlands Opera Orchestra gibi güçlü paydaslari ile piyano kültürü konusunda bir otorite olan Nordic Piano Competition, yarismayi 2023’te ilk kez tüm uluslardan piyano sanatçilarinin katilimina açti.

Izmir Gökkusagi Koleji 11.sinif ögrencisi Amina Salikhova, prestijli bir basariya imza atti. Salikhova, Isveç merkezli uluslararasi Northern Lights Piano Festival&Competition 2023 finalinde güçlü rakiplerini geride birakarak dünya birincisi oldu. Norwegian Composer Class kategorisinde yarisan Amina, Grieg Nocturne bestesiyle katildigi yarismadan altin madalya ile döndü.
Kaynak: İHA