Isgal Ordularini Çanakkale Bogazi'na Gömen Nusret Mayin Gemisi'nin Müzesine Yogun Ilgi

SAMSUN – Çanakkale Bogazi’na gelen isgal gemilerinin batirilmasinda büyük rol oynayan Nusret Mayin Gemisi’nin müzesi Samsun’da yogun ilgiyle karsilandi.

Isgal Ordularini Çanakkale Bogazi'na Gömen Nusret Mayin Gemisi'nin Müzesine Yogun Ilgi
Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dagli, 2 gündür Samsun’da demir atan TCG Nusret Müze Gemisi’ni protokol üyeleriyle birlikte ziyaret etti. Müze gemisinin tüm odalarini gezen Vali Dagli, müze gemi hakkinda görevli komutanlardan bilgi aldi. Ögrencilerin de yogun ilgi gösterdigi müze gemide, geminin Çanakkale Savasi’ndaki önemi ve yaptiklari ziyaretçilere aktarildi.

“Herkesin bu müze gemiyi görmesini istiyorum”

Müze gemisinin insanlari tarihte yolculuga çikarttigini ifade eden Vali Zülkif Dagli, “Nusret Mayin Gemisi’ni ögrencilerimizle, müdürlerimizle birlikte gezdik. O günlerde ne kadar zor sartlarda önemli bir görev ifa ettigine biraz daha vakif olduk. Güzel bir sunum dinledik. Ben bugün itibariyle Samsunlu tüm hemserilerimizi Nusret Mayin Gemisi Müzemize davet ediyorum. Çünkü Nusret Mayin Gemimizin birebir aynisi yapilmis. Burayi mutlaka görmelerini tavsiye ediyorum. Allah o günlere bizi tekrar düsürmesin. Zor zamanlarda önemli görevler ifa ettiler. Bu gemide görev yapip sehit olan tüm askerlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Hepsine mütesekkir oldugumuzu tekrar ifade etmek istiyorum. Okullarimiz ve ögrencilerimiz buraya gerçekte çok güzel teveccüh gösterdiler. Ögrencilerimizin buradalar. Bugün itibariyla ziyaretçi sayisinin 8-10 bin arasinda olacagini düsünüyoruz. Insallah bundan sonraki yillarda da Samsun’a gemimizin gelmesini saglayacagiz” dedi.

Ziyaret, Vali Dagli’ya mayin gemisinin isminin yazili oldugu sapkanin hediye edilmesi ve Dagli’nin gemi seref defterini imzalamasi ile son buldu.
Kaynak: İHA