Ipekyolu'nda Asfalt Sezonu Basladi

Van’in Ipekyolu Belediyesi, Halilaga Mahallesi’nde bulunan Eski Kale Yolu ile Melen Caddesi arasinda kalan yollari asfaltlamaya basladi.

Ipekyolu'nda Asfalt Sezonu Basladi
Ipekyolu Belediyesinin baslattigi asfaltlama çalismalariyla yollarin daha güvenli ve konforlu hale gelmesi hedefleniyor. Halilaga Mahallesi’nde toplamda 2 kilometre uzunlugundaki yol güzergahi, bölgede sürücülerin sik sik kullandigi rotalardan biri haline geliyor. Bölgedeki yol sorununu çözmek için yapilan asfaltlama çalismasi, sürücülerin rahat bir sekilde seyahat etmelerine imkan saglayacak.

Çalismalari yerinde inceleyen Ipekyolu Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Ihsan Emre Aydin, ilçedeki yollarin durumunu düzeltmek ve daha güvenli hale getirmek için çalismalarinin araliksiz devam ettigini belirterek, “Halilaga Mahallesi’nde bulunan yollarin bu yil asfaltla bulusmasi için çalismalarimiz basladi.

Yapilan çalismanin ardindan bölgedeki trafik akisinin daha düzenli ve güvenli hale gelecegine inaniyoruz" seklinde konustu.

Bölge sakinler ise yapilan çalismadan dolayi memnuniyetlerini dile getirirken, asfaltlama çalismalarinin tamamlanmasiyla birlikte ulasimin daha konforlu hale gelecegini belirttiler.

Asfaltlama sezonunun açilmasiyla birlikte Ipekyolu ilçesindeki yol sorununun çözüme kavusmasi hedeflenirken, 2023 yili asfalt sezonunda Fen Isleri Müdürlügü ekiplerinin toplamda 75 bin metrekare asfaltli yolu ilçeye kazandirmasi hedefleniyor.
Kaynak: İHA