Hayat Boyu Ögrenme Senligi Basladi

Tekirdag’in Muratli ilçesinde ‘Hayat Boyu Ögrenme Senligi’ programi organize edildi.

Hayat Boyu Ögrenme Senligi Basladi
Muratli Milli Egitim Müdürlügünce tertiplenen program, saygi durusunda bulunulmasi ve ardindan Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Halk oyunlari gösterileri yapildi.

Günün anlam ve önemini belirten konusmayi Muratli Halk Egitimi Merkezi Müdürü Hamdi Bozdemir yaparak, “2022-2023 egitim ögretim yili itibariyle bu sene ilçemizde 228 tane kurs açtik. 4 bin 27 adet kursiyer sayisina ulasmis bulunmaktayiz. Kurslarimiz 3 ana baslik altinda bulunmakta. Meslek kurslari, genel kurslar ve okuma yazma kurslari. Vatandaslarimizin talepleri dogrultusunda her çesit kursu açabilmekteyiz. Kurslari açabilmek için en az 12 kursiyer gerekli. Engellilerde ve okuma yazma kurslarinda kursiyer sarti bulunmamaktadir. Biraz sonra açilisi yapacagimiz sergimizde tamamen kursiyerlerimiz tarafindan hazirlanan ürünleri göreceksiniz. Hepsi kursiyerlerimizce yapilmistir” ifadelerini kullandi.

Kürsüye davet edilen Muratli Kaymakami Bülent Uygur ise, “Yaklasik 200’ün üzerinde kurs ile 4 bin civarinda kursiyer ile 2022-2023 egitim ögretim yilini bitirmis bulunmaktayiz. Bugün yil sonu sergisinin açilisindayiz. Ben görev alan bütün ögretmenlerime, bu kurslarda yer alan her bir kursiyerimize ayri ayri tesekkür ediyorum. Emegi geçenlerden Allah razi olsun, sergimiz de hayirli ugurlu olsun” dedi.

Okuma yazma ve Kur’an kurslarini basariyla bitiren vatandaslara sertifikalari Muratli Kaymakami Bülent Uygur tarafindan takdim edildi. Deprem sürecinde yardimlasma kampanyalarinda aktif rol alan ögretmenlere ve Milli Egitim görevlilerine de sertifikalari verildi.

Ardindan serginin açilisi gerçeklestirildi.

Açilis kurdelesinin kesilmesinden sonra protokol üyelerince stantlar gezilerek bilgi alindi. Kursiyerlerin hazirliklari tam not aldi.
Kaynak: İHA