Genç Tiyatrocular Esenler'de Sahnede

Esenler Belediyesi tarafindan bu yil 2’ncisi düzenlenen ESEV Tiyatro Günleri basladi. ESEV Tiyatro Okulu’nda egitim alan ögrencilerin performanslarini sergiledigi Tiyatro Günleri’nde çok sayida oyun perde açacak.

Genç Tiyatrocular Esenler'de Sahnede
Esenler Belediyesi, ilçede egitim alan ögrencileri tiyatro sahnesinde bulusturdu. Bu yil 2’nci kez perde açan ESEV Tiyatro Günleri’nde 4 gün boyunca liseli gençler performanslarini sergileyecek. Dr. Kadir Topbas Kültür Sanat Merkezi’nde gerçeklesen Tiyatro Günleri kapsaminda ESEV Tiyatro Okulu’nda egitim alan gençler, oyunculuga dair pek çok bilgiyi de ögrenme firsati yakaliyor. 2. ESEV Tiyatro Günleri’nde ITO 15 Temmuz Sehitleri Anadolu Lisesi ‘Çanakkale Destani’, Atisalani Anadolu Lisesi ‘Antigone’, ‘Bir Garip Izdivaç’, Ibrahim Turhan Anadolu Lisesi ‘Mürebbiye’ ve ‘Cerrah’, Atatürk Anadolu Lisesi ‘Hababam Sinifi’, Güzide Özdilek Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesi ‘Bogulan Adam’, ‘Oyunculuk Sinifi’, ‘Biçâre Kadin’, Amiral Vehbi Ziya Dümer Anadolu Lisesi ‘Fotografçi (Orta Oyunu)’, Menderes Anadolu Lisesi ‘Hastalik Hastasi’, Turgut Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ‘Tartuffe’ ve Sehir Türkmen Tekin Anadolu Lisesi de ‘Oyun Nasil Oynanmali?’ adli oyunlarla izleyiciyle bulusacak.

"Bu is fedakarlik gerektiriyor"

2. ESEV Tiyatro Günleri’nin koordinatörlügünü yürüten tiyatro egitmeni Nedim Çaglar, “Ocak ayindan bu yana Atisalani Anadolu Lisesi, Atatürk Anadolu Lisesi ve Ibrahim Turhan Anadolu Lisesi ile çalistim. Ilgi güzeldi. Çogu ögrencinin tiyatroya ilgisi var ama farkli alanlara da ilgileri var. Çalismalar ders saatlerinin disinda oldugu için bu is fedakarlik gerekiyor. Ders saatleri içinde oldugu zaman da kim gerçekten hevesli, kim dersten kaytarmak için geliyor, bu pek anlasilmiyor ama bu zorlu bir süreç. Kimi ögrencilerimiz de sinav dolayisiyla birakti. Bu her kursta oluyor” seklinde konustu.

Çaglar, “20 senedir egitmenlik yapiyorum. Ögrencilerime önce bir altin bileziklerinin olmasini söylerim. Bir hobi ve ek gelir olarak tiyatro yapmalarini söylerim onlara. Yani tiyatrocu olmak isteyenler, bu isin çok mesakkatli oldugunu ve maddi-manevi zorluklari oldugunu bilmeliler. Ben 35 senedir tiyatro oyunculugu yapiyorum. Elektrik teknisyenligi yaparken senelerce tiyatroyla ugrastim. Ögrencilerime egitim almalarini tavsiye ediyorum. Özellikle bu egitimler içe kapanik çocuklarin özgüvenli olmalarini sagliyor. Sahne sanatlarinin tümü, diksiyonu ve beden dilini gelistirme açisindan büyük kazanimlar sagliyor” ifadelerini kullandi.

"Sosyallesmemizi sagliyor"

Atisalani Anadolu Lisesi ögrencisi Melda Basçi, “Tiyatroya çocukluktan beri ilgim vardi ama tiyatro yapmaya hiç firsatim olmadi. Bu sene de katilmak istedim ve ilk defa tiyatro sahnesine çiktim. Bu etkinlikten de okul sayesinde haberdar oldum. Biraz heyecanliyim ama bunu dizginlemeye çalisiyorum. Çünkü eger heyecan yaparsam her seyi unuturum ve elim ayagim titrer. Günlük hayatta insanlarla nasil iletisime geçiyorsam sahnede de onu yapacagim. Bugün Orta Oyunu oynayacagiz. Ben bu oyunda Bolulu, Kavuklu’nun karisi ve kayinvalideyi oynayacagim. Bu proje bizim için çok güzel bir firsat oldu. Burasi bizim sosyallesmemize katki sagliyor. Tiyatroyu hobi olarak sürdürmeyi düsünüyorum” dedi.

Kaynak: İHA