Genç Kizlar Enerji Sektörünü Tanidi

Akkök Holding’in enerji grup sirketleri tarafindan ortaklasa yürütülen Kadin Enerjisi projesinin "Next" programi çerçevesinde ögrenci bulusmalari basladi. Programa katilan ögrenciler, Teknik Egitim Merkezi’nde uygulamali teknik çalismalar ve ilham verici konusmalarla enerji sektörünü yakindan tanima sansina sahip oldu.

Genç Kizlar Enerji Sektörünü Tanidi
Sakarya Elektrik Dagitim A.S.’nin (SEDAS) hayata geçirdigi "Kadin Enerjisi - Next" projesinin ögrenci bulusmalari gerçeklestirildi.

SEDAS Teknik Egitim Merkezi’nde 30-31 Mayis tarihlerinde düzenlenen etkinlige SEDAS Insan Kaynaklari Müdürlügü yöneticileri ve 46 kiz ögrenci katildi.

Holding enerji grubu çalisanlarinin kiz çocuklari ile baslanan “Kadin Enerjisi-Next” projesine bu yil bölge meslek liselerinde egitim alan kiz ögrenciler de dahil edilerek kapsami genisletildi. Programin açilis konusmasinda kadinlarin is hayatinda daha fazla etkinlesmesinin ve güçlenmesinin gelecek nesiller açisindan büyük önem tasidiginin alti çizildi. Programa katilan 46 kiz ögrenci SEDAS yöneticileri ile bir araya gelerek, enerji sektörünü yakindan tanima firsati yakaladi. “SEDAS Tanitimi ve Enerji Sektörü Kariyer Firsatlarinin Paylasilmasi” ve “Teknik Egitimli Kadin Çalisanlar Sektörde Ne Is Yapar?” isimli sunumlarla baslayan etkinlik teknik akademide gerçeklesen teknik uygulamalar ile devam etti. Ögrenciler; elektrikte üretim, iletim ve dagitim süreçleri, yeni teknolojiler ve güvenli kullanim için dikkatli olunmasi gerekenler hakkinda teknik akademi uygulama egitimleri ile bilgilendirildi. "Hizli olan kazansin" oyunu ile keyifli bir aktiviteye dönüsen etkinlikte, enerjinin kadin yöneticileri, enerjide ve sahada kadin olmak gibi is hayatina dair merak edilen konularda egitici ve ilham verici konusmalar gerçeklestirdi.
Kaynak: İHA