Gelecegin Iletisimcileri Mezun Oldu

Bolu Abant Izzet Baysal Üniversitesi (BAIBÜ) Iletisim Fakültesi 2022-2023 akademik yili mezunlari, tören esliginde mezuniyetlerini kutladi. Iletisim Fakültesi’nin 5. dönem mezunlari, gelecegin iletisimcisi 180 genç mezuniyet gururu yasadi.

Gelecegin Iletisimcileri Mezun Oldu
Mezuniyet töreni, Bolu Abant Izzet Baysal Üniversitesi (BAIBÜ) Bordo Salonda düzenlendi.

Iletisim Fakültesi bünyesinde bulunan Gazetecilik, Halkla Iliskiler ve Radyo, Televizyon ve Sinema bölümünden 180 ögrenci mezuniyet coskusu yasadi. Saygi durusu ve Istiklal Marsi ile baslayan mezuniyet töreni, protokol konusmalari ve diploma takdim töreni ile devam etti.

Mezun olan ögrencilere mezuniyet diplomalari ögretim görevlileri tarafindan verildi.



"Iletisim sürekli bir ögrenme sürecidir"

Iletisim Fakültesi birincisi Eda Gonca, "Biz iletisim fakültesi mezunlari olarak, iletisimin küresel ölçekte çok büyük bir öneme sahip oldugu bilinciyle, topluma ve toplumun gelecegine karsilik sorumluluklarimizi yerine getirecek, aydinlik yarinlar için mesale yakacak ve tasiyacagiz. Iletisim sürekli bir ögrenme sürecidir. Bugün mezun olmamamiz sadece bir baslangiçtir. Bu yüzden mezun olduktan sonra da iletisim alanindaki gelismeleri takip etmeye ve kendimizi sürekli olarak gelistirmeye devam etmeliyiz" dedi.



"Gazetecilik mesleginin sorumluluklarini size 4 yil boyunca anlatmaya çalistik"

Ögrenmenin ömür boyu sürecegine dikkat çeken Gazetecilik Bölümü Baskani ve Dekan Yardimcisi Prof. Dr. Selami Özsoy, "Ögrenmek ömür boyu sürecek bir süreçtir. Günden güne degisen medya ortaminda içinde sürekli kendinizi yenilersiniz. Diger mesleklerde oldugu gibi iletisim alaninda da isini iyi yapan, donanimli liyakat sahibi, kendi çikarlarindan önce ülke çikarlarini düsünen, bu aziz milletin degerlerine sahip meslek insanlarina her zaman ihtiyaç vardir. Gazetecilik mesleginin sorumluluklarini size 4 yil boyunca anlatmaya çalistik. Hakikatin insasi, saglam bina yapmak kadar, hava, ekmek, su kadar önemlidir. Yalanin bin bir kiliga girebildigi günümüzde dogruluk çok almasa da kalemini gerektiginde kiran ama satmayan, sesini degil sözünü yükselten, hepimizin hakikat arayisina çare olacak, hatta 9 köyden kovulsa da 10’uncu köyü bulacak gazeteciler olacaginiza eminiz" diye konustu.



"Çok heyecanliyiz"

Zorlu bir egitim dönemi geçirdiklerini ifade eden ögrenci Semanur Fil, "Önce pandemi, sonra deprem zorladi. Ama bir sekilde mezun olduk. Çok mutlu, çok heyecanliyiz. Umarim bundan sonra meslegimizi çok iyi bir sekilde yapabiliriz" seklinde konustu.

Heyecanli oldugunu ifade eden mezun ögrenci Aleyna Özmen ise "Ben çok mutluyum ve hala daha çok heyecanliyim. Umarim bundan sonrada bizim için her sey çok güzel olur" dedi.



Mezuniyet törenine Iletisim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Samettin Gündüz, Dekan Yard. Prof. Dr. Selami Özsoy, Halkla Iliskiler Bölüm Baskani Prof. Dr. Hasan Tutar, Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Baskani Prof. Dr. Yasar Zorlu, ögretim görevlileri, mezun ögrencilerin aileleri ve davetliler katildi.

Kaynak: İHA