Fren Yerine Gaza Basan IETT Otobüsü Soförü Refüje Çikti Açiklamasi Faciadan Dönüldü

Kagithane Okmeydani’nda iddiaya göre sürücüsünün park halindeki kamyona çarpmamak isterken fren yerine gaza bastigi IETT otobüsü refüje çikti. Otobüste bulunan yolcular büyük panik yasarken, kaza nedeniyle trafik durdu.

Fren Yerine Gaza Basan IETT Otobüsü Soförü Refüje Çikti Açiklamasi Faciadan Dönüldü
Kaza, saat 15.30 siralarinda Okmeydani Fatih Sultan Mehmet Caddesi’nde meydana geldi. Iddiaya göre, diger araçlarin caddeye park edilmesinden dolayi daralan yolda güçlükle ilerleyen 34 HO 1872 plakali otobüsün soförü Seyit Mehmet K., park halindeki kamyona çarpmamak için manevra yapti. Ardindan direksiyon hakimiyetini kaybeden soför fren yerine gaza basinca araç refüje çikti. Kazada ölen ya da yaralanan olmazken, otobüsteki yolcular büyük panik yasadi. Yolcular disari çikarken, olay yerine trafik ekibi sevk edildi. Yol iki tarafli trafige kapatildi.

Otobüs soförü Seyit Mehmet K., "Sag taraf tamamen kamyonla dolu. Kamyonlardan geçemedigim için kaldirima çiktim. Içerisinde yolcu da vardi, panik oldular. Çok sükür kimseye bir sey olmadi. Allah’tan sag taraf bostu. Yoksa oradaki arabalara da çarpacaktim" dedi.

Kazaya tanik olan Ali Kayaci ise, "Araç asagidan geliyordu, sol tarafta kamyonlar oldugu için kamyona aynasi çarpti. Onu kurtarmak isterken refüje takildi. Fren yerine gaza basinca bir anda yolu ortaladi. O esnada çay içiyordum, gürültüyü duydum geldim. Yolcular tahliye edildi, yol da iki tarafli trafige kapatildi" seklinde konustu.

Otobüsün çekici yardimiyla kaldirilmasinin ardindan yol tekrar trafige açildi. Öte yandan vatandaslarin otobüsün çekiciyle kaldirilmasini merakli gözlerle izlemesi dikkat çekti.
Kaynak: İHA