Eskisehir Il Milli Egitim Müdürlügü'nün Ikinci Yardim Kamyonu Hatay'a Gidiyor

Eskisehir’de “Çevreme Duyarliyim Degerlerime, Sahip Çikiyorum” (ÇEDES) projesi ile Eskisehir Il Milli Egitim Müdürlügü koordinasyonunda toplanan yardim malzemeleri Hatay’a gönderildi.

Eskisehir Il Milli Egitim Müdürlügü'nün Ikinci Yardim Kamyonu Hatay'a Gidiyor
Millî Egitim Bakanligi, Gençlik ve Spor Bakanligi ve Diyanet Isleri Baskanligi koordinesinde yürütülen proje çerçevesinde Eskisehir Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan depremzedeler için yardim malzemeleri toplandi. Deprem bölgesindeki okullarla kardes olarak eslestirilen diger okullar, vatandaslarin ihtiyaçlarini okul idareleriyle istisare ederek belirledi. Ögretmenlerin, ögrencilerin ve velilerin organizasyonuyla temel ihtiyaç malzemeleri, kirtasiye esyalari, bilgisayar, yazici, kiyafet ve gida ürünlerinden olusan yardimlar toplandi. Kolilenen ve kamyona yüklenen malzemeler, Hatay’in Hassa ve Samandag ilçelerindeki kardes okullara gitmek üzere yola çikti.

“Eskisehir Il Milli Egitim Müdürlügü olarak da ikinci yardim kamyonumuzu kaldirdik”

Hizir Bey Imam Hatip Ortaokulunda Din Kültürü Ögretmeni olan Sule Engiz Gül, ögretmenlerin ve ögrencilerin birlikte çalisarak deprem bölgesindeki kardes okullarin ihtiyaçlarini karsilamaya çalistiklarindan bahsetti. Gül, “Çevreme Duyarliyim Degerlerime Sahip Çikiyorum (ÇEDES) projesi tüm Türkiye’de uygulanan bir proje. Millî Egitim Bakanligi, Gençlik ve Spor Bakanligi ve Diyanet Isleri Baskanligi koordinesinde yürütülüyor. Bu proje çerçevesinde yaptigimiz planlama ile bu dönem ve önümüzdeki dönem boyunca deprem bölgesindeki okullarimizla kardes okul olarak eslestirildik. Tüm Türkiye’deki ilkokullar, ortaokullar ve liseler deprem bölgesindeki diger okullarla kardes okul olarak eslestirildi. Biz de onlarin ihtiyaçlari neyse idareleriyle görüserek ihtiyaçlari yönünde ayni ve nakdi yardimlarda bulunuyoruz. Her okulda degerler kulübü ögretmeni ve ögrencileri var. Ögretmenlerimiz, ögrencilerle birlikte çalisarak kardes okullarin ihtiyaçlarini ögreniyorlar. Velilerle, okul destegiyle ve ögretmenlerimizin el birligi içerisinde yardim saglaniyor. Su an Eskisehir Il Milli Egitim Müdürlügü olarak da ikinci yardim kamyonumuzu kaldirdik. Ilk kamyonumuzu ise Nisan ayinda kaldirdik. Biz her zaman deprem bölgesindeki kardeslerimizin yanindayiz. Onlara yardimci olabildigimiz için çok mutluyuz” dedi.

Kaynak: İHA