Eskisehir'de Yillardir Akmayan Dere Saganakla Tasti, Karayolu Balçikla Kaplandi

Eskisehir’in Saricailyas Mahallesi’nde saganak sonrasi meydana gelen sel, yillardir akmayan dereyi tasirip karayolunda çökme tehlikesi olusturdu.

Eskisehir'de Yillardir Akmayan Dere Saganakla Tasti, Karayolu Balçikla Kaplandi
Seyitgazi ilçesinin Saricailyas Mahallesi yakinlarinda uzun süredir kurumus bir vaziyette olan dere yogun yagan saganak sonucunda olusan selle birlikte tasti. Kanaldan tasan su karayolunu kapladi. Sularin çekilmesiyle kanalin üzerinden geçtigi karayolu balçikla kaplanirken, iddiaya göre yolda çökme tehlikesi meydana geldi. Balçikla kaplanan karayolunda ulasimda aksamalar yasanirken sürücüler tedbirli ilerledigi görüldü.

Mahalle sakinleri olusan sel sonrasi saskinlik yasadi.

Saricailyas Mahallesinde ikamet eden 65yasindaki Üzeyir Tuncer, bu zamana kadar böyle bir afet yasamadigini belirtirken, “Köyün kurulus tarihinden beri böyle bir sel yasanmamistir. Geçen pazar da ayni sekildeydi ama bu kadar sel yoktu. Köprünün altindan su geçti. Yola tasmadi. Bu sel çok büyük felaket. Bu dere kurak, hiç akmaz. Her taraf kapali. Bayanlar geliyor yoldan köye geçemiyorlar. Yukari kesimde bulunan köylere gidemiyorlar. Ama bu köprü tehlikeli. Altina destek koyulmasi gerekiyor. Ne kadar destek, tas var onu bilen yok” dedi.

Kaynak: İHA