ERMED 'Ahde Vefa Bulusmalari' Devam Ediyor

2021 yilinda faaliyete geçen Erzurum Yeni Medya Dernegi (ERMED) sosyal ve kültürel çalismalarina hiz kesmiyor. Gazeteci Gamze Ispirli baskanliginda kurulan ve kisa adi ERMED olan Erzurum Yeni Medya Dernegi, Erzurum’da usta gazetecilerin hatirlanmasi anlaminda baslattigi "Ahde Vefa Bulusmalari"nin ilkini emekli gazeteci merhum Necat Çakir’i evinde ziyaret ederek gerçeklesmisti.

ERMED 'Ahde Vefa Bulusmalari' Devam Ediyor
ERMED yönetimi son ziyaretini TRT’de prodüktör olan ve meslekte 39 yilini dolduran Gazeteci Yazar Ismail Bingöl’e gerçeklestirdi. ERMED yönetimi, Bingöl ile gazetecilik üzerine sohbet etti.

TRT’de uzun yillar Radyo Müdürlügü ve Program Müdürlügü yapan Bingöl, çesitli gazetelerde köse yazarligi yapti. Bingöl’e plaketini ERMED Yönetim Kurulu Gamze Ispirli takdim etti.

Bingöl, Erzurum’un basin tarihinde önemli bir yere sahip oldugunu belirterek, dijitallesen medyada sorunlarin asilmasi için bilinçli medya kullaniminin önemine degindi.

Ispirli’ye tesekkür eden Bingöl, dernegin basarili çalismalara imza attigini söyledi.



Baskan Ispirli ise Bingöl’ün gazetecilik alaninda önemli basarili imza atan duayen bir gazeteci oldugunu belirterek, dijital medyanin geleneksel medyanin deneyimleriyle kalite kazanacagini ifade etti.

Ismail Bingöl kimdir?

1962’de Erzurum’da dogdu. Ilk ve orta ögrenimini Erzurum’da tamamladi. Atatürk Üniversitesi Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesinden mezun oldu. Ayni okulda yüksek lisans yapti.

1986-88 yillari arasinda Ankara Defterdarliginda çalisti. 1988 yilinin Nisan ayindan bu tarafa TRT Erzurum Radyosunda program yapimcisi olarak çalisiyor.

1994-2000 yillari arasinda Atatürk Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Radyo-Televizyon Yayinciligi bölümünde, 2001 yilinda ise Iletisim Fakültesinde "Radyo Programciligi" dersini verdi.

Kiragi, Akademi, Kalem ve Onur, Düsünce ve Sanatta Adim, Çizgi, Ay Vakti, Türk Edebiyati, Dergâh, Lika, Sühan, Mortaka, Beyazdogu, Tarih Yolunda Erzurum, Erzurum Sevdasi, Erzurum Aktüel, Berceste, Az Edebiyat, Bizim Külliye, Edebiyat Ortami, Bir Nokta, Dil ve Edebiyat, Islami Edebiyat, Herfene, Beyaz Sehir Palandöken gibi degisik dergilerde; kültür ve sanat sitelerinde yazi, siir ve röportajlari yayimlandi. Sempozyumlara katildi, bildiriler sundu, birçok armagan kitapta yazi ve röportajlari yer aldi. Gazetelerde kültür, sanat ve edebiyat yazilari yazdi.

Eserleri

Yasadigi sehirle ilgili portre ve denemelerini bir araya getirdigi “Türkülerde Yasayan Sehir Erzurum(1999) ” adli kitabi; Dergâh Yayinlari Erzurum Kitapligi’ndan, yine “Ey Kelime ve Ey Ses(2014) ”, “Atalar Mirasi Gönül Yarasi Türküler(2014) ” adli deneme kitaplari; Dergâh Yayinlari ÜLKE Kitaplari serisinden, “Ay Düsleri(2009) ” adli ilk siir kitabi; Ares yayinlarindan, "Sirrini Söyleyen Rüzgâr" adli ikinci siir kitabi Ötüken yayinlarindan çikti. Yayina hazir siir, deneme ve röportajlari var.

Ayrica meslekî alanda birçok radyo programina imza atti. “Âsiklarimiz- Âsik Edebiyatimiz, Yöremizden, Bir Köyümüzde, Bizim Eller” bunlardan bazilari. En son yaptigi “Ask Imis Her Ne Var Âlemde” adli arsiv niteligi tasiyan belgesel türdeki programi TRT Radyo-1’de yayimlandi.
Kaynak: İHA