DTSO, Mesleki Ve Teknik Lisesi Ögrencilerini Sektörle Bulusturdu

Diyarbakir Ticaret ve Sanayi Odasi (DTSO) 13. Meslek Komitesi, DTSO Teknik Koleji ile Diyarbakir Anadolu Teknik Endüstri Meslek Lisesi mobilya bölümü ögrencilerini mobilya sektörüyle bulusturdu.

DTSO, Mesleki Ve Teknik Lisesi Ögrencilerini Sektörle Bulusturdu
DTSO Teknik Koleji ve Diyarbakir Anadolu Teknik Endüstri Meslek Lisesi mobilya bölümü ögrencilerini mobilya sektörüyle bulusturan DTSO 13. Dayanikli Tüketim Mallari ve Mobilya Meslek Grubu Komitesi, Diyarbakir OSB’de üretim yapan fabrikalari ziyaret ederek staj ve istihdam olanaklari konularinda bilgi aldilar.

13. Meslek Komitesinin organize ettigi sektör bulusmalariyla sanayinin is gücünün saglanmasi, ögrencilerin meslek edinmesi ve issizligin azaltilmasina önemli katkilar sunacak.

Sektör bulusmasi programi hakkinda bilgi veren DTSO 13. Meslek Komite Baskani Abdullah Dostdogru, mesleki egitim alan ögrencilerin kendilerini donanimli yetistirmelerinin önemli olduguna dikkat çekerek, ögrencilerin bir taraftan egitimlerini sürdürürken diger taraftan sahada pratik çalismalarini sürdürmelerinin oldukça önemli oldugunu söyledi.



Sektör bulusmalarinin istihdama katki saglayacagini belirten Dostdogru, “Meslek lisesinde okuyan ögrencilerin sanayinin isgücü ihtiyacini karsilamalari için çalismalarimizi sürdürecegiz. Sektör bulusmalariyla uzun yillardir mobilya sektöründe yer alanlar tecrübelerini yeni nesle aktariyorlar ve ögrenciler mezun olmadan mobilya sektörünün aranan elemani oluyorlar” dedi.

Kaynak: İHA