Diyarbakir'da Emlak Dünyasi Yeni Hükümetten Umutlu

Cumhurbaskanligi ve 28. Dönem Milletvekili seçimimi tamamlandi. Gözler yeni hükümete çevrildi. Emlak temsilcileri kurulacak yeni hükümet ve politikalardan umutlu.

Diyarbakir'da Emlak Dünyasi Yeni Hükümetten Umutlu
Türkiye, seçimlerin ardindan mevcut hükümetin tekrar seçimi kazanmasiyla birlikte yeni bir döneme adim atti. Bu gelisme, gayrimenkul sektörü için önemli bir dönüm noktasi olarak degerlendiriliyor. Turyap Gayrimenkul Diyarbakir Il Temsilcisi Mehmet Çetin, hükümetten umut dolu beklentiler içerisinde olduklarini ve bölgedeki konut stokunun artik talepleri karsilamadigini gözlemlediklerini söyledi.



Diyarbakir’in tarihi ve kültürel dokusuyla ön plana çikan, büyük potansiyele sahip bir sehir oldugunu belirten Çetin, son yillarda artan nüfus ve büyüme trendi, konut talebinin hizla yükselmesine neden oldugunu kaydetti.

Mevcut konut stoku, artan talebi karsilamakta yetersiz kaldigi degerlendirmesinde bulunan Çetin, “Bu durum, konut arzinin acilen genisletilmesi gerekliligini ortaya çikariyor. Bölgedeki gayrimenkul sektörünün canliligini korumasi ve gelismesi için yeni alanlarin imara açilmasinin önemini vurguluyoruz. Yeni imar alanlarinin olusturulmasi, konut arzini artirmanin yani sira bölgenin ekonomik ve sosyal kalkinmasina da katki saglayacaktir. Bu noktada, hükümetin yeni dönemde bu konuya öncelik vermesini bekliyoruz” dedi.

Diyarbakir’in konut sektöründe önemli bir ekonomik dinamik olarak yer aldigini aktaran Çetin, “Yatirimcilar, bölgenin potansiyelini fark etmis durumda ve yeni projeler için sabirsizlikla bekliyorlar. Hükümetin yeni alanlarin imara açilmasi konusunda adimlar atmasi, bu yatirimcilari tesvik edecek ve bölgenin ekonomik büyümesine ivme kazandiracaktir. Bununla birlikte, yeni imar alanlari olusturulurken çevre faktörlerinin de gözetilmesi büyük önem tasimaktadir. Sürdürülebilirlik ve çevre dostu projeler, Diyarbakir’in dogal güzelliklerini korumak ve gelecek nesillere aktarmak için öncelikli olmalidir. Turyap Diyarbakir olarak, bu konuda hassasiyetle hareket etmeyi ve çevreyle uyumlu projelerin desteklenmesini savunuyoruz” ifadelerinde bulundu.
Kaynak: İHA