Diyanet Baskani Erbas Açiklamasi 'Yaz Kurslarimiz Da Bütün Camilerimiz Dolsun Tassin'

Üsküdar’da restorasyonu tamamlanan Ahmet Çelebi Camii, Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas ve Üsküdar Belediye Baskani Hilmi Türkmen ve çok sayida vatandasin katilimiyla hizmete açildi.

Diyanet Baskani Erbas Açiklamasi 'Yaz Kurslarimiz Da Bütün Camilerimiz Dolsun Tassin'


Üsküdar Aziz Mahmut Hüdai Mahallesi’nde bulunan ve Osmanli döneminden kalma Tarihi Ahmet Çelebi Camii’nin restorasyonu tamamlandi. Cami açilisi Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas ve Üsküdar Belediye Baskani Mehmet Hilmi Türkmen’in katilimlariyla cami önünde gerçeklestirildi.



“Her cami bir okuldur, bir mekteptir”

Ahmet Çelebi Camii açilisinda konusan Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, “Her cami bir okuldur, bir mekteptir. Çünkü ilk örnegi Allah resulü Hazreti Muhammed Mustafa efendimiz tarafindan Medine-i Münevvere’ye yapilan, yaptirilan mescidi Nebevi’nin içindeki suffedir. Camiyi sadece namaz kilmak açilip kapatilan yerler olmaktan çikarmamiz lazim. Bu duruma düsürmememiz lazim camilerimizi. Iste hocalarimiz burada. Hangi vakitte gelirseniz gelin. Hocam ben Kur’an-i Kerim ögrenemedim. Kur’an ögrenmek istiyorum. Hemen hocamiz hazirdir, size Kur’an ögretmeye. Yaz Kuran koçlarimiz açilacak Insallah. Birkaç hafta sonra yani Temmuz ayinin basinda açilacak. Istiyoruz ki yaz kurslarimiz da bütün camilerimiz dolsun tassin. Çocuklarinizi gönderin. Biz orada çocuklarimiza ne ögretiyoruz biliyor musunuz? Küçükleri sevmek güzeldir. Büyüklere saygi göstermek güzeldir. Anne babayi sevmek Rabb’imizi sevmek, peygamberimizi sevmek, Kur’an’i sevmek, komsuluk iliskileri, komsularimizi sevmeyi üretiyoruz. Bunlara biz degerler egitimi diyoruz. 200 bine yaklasti çocugumuz elhamdülillah. Cenabihak hayirli eylesin. Ugurlu eylesin. Camimizin cemaatini, gencini, çocugunu bol eylesin insallah” dedi.



“Bu camiyi restore etmek hamdolsun bu döneme nasip oldu”

Açilis programa katilan Üsküdar Belediye Baskani Mehmet Hilmi Türkmen, “Cuma namazini kildigimiz bu ecdad yadigari eserimiz tam 556 yillik bir geçmisi var. 1567’de yilinda yapilmis. Bu eser büyük Üsküdar yanginin da tamamen yanmis, 2 Eylül 1967’de. Tekrar yapilmis, tekrar yanmis. Günümüze kadar gelmis, asagi yukari 250 yil. Bu camiyi restore etmek hamdolsun bu döneme nasip oldu” diye konustu.

Kaynak: İHA