Datça'da Balon Baligi Tehlikesi

Mugla’nin Datça ilçesinde balon baliklarinin sayisinin çogalmasi ile dert yakinan balikçilar, baska balik tutamamaktan dert yakindi.

Datça'da Balon Baligi Tehlikesi
Datça’ da denizlerde çogalan balon baligi popülasyonu balikçilari tedirgin etti. Amatör balikçilar balon baligi haricinde denizden baska balik çikmadigini iddia etti. Balon baligi yüzünden denizlerde balik neslinin tükenmek üzere oldugunu ifade eden balikçilar yetkililerden konu hakkinda yardim istedi. Datça’da amatör balikçilik ile ugrasan Ekrem Korkmaz, “Bugün kenardan balik tutmak için deniz kenarina indik. Ancak iki saatlik balik tutma çabasinin sonucunda 40 adet balon baligi tuttuk. Hiç bir çesit balik bulamadik. Denize attigim oltalar aninda balon baligi tarafindan kesiliyor, oltanin ucundaki yemi yiyip kaçiyor. Böyle giderse çok kisa zamanda denizlerde balik diye bir sey kalmayacak. Baliklari resimlerde görecegiz” diyerek dert yakindi.

Korkmaz ayrica, “Tarim ve Orman Bakanligi Balon baliklarinin kuyruklarina para ödemesi yapiyordu. Simdi bu destek de uygulanmiyor. Biz yetkililerden acilen balon baligi kuyruklarina ödeme yapmasi uygulamasini tekrar baslatmasini bekliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA