Bursa'da Kaçak Yapi Yikimini Kus Yuvasi Durdurdu

Osmangazi Belediyesi kaçak yapilasma ile mücadelesini araliksiz sürdürüyor. Bursa ovasinda kaçak oldugu tespit edilen bir fabrika binasinin yikimi için bölgeye giden belediye ekipleri is makineleriyle yikima basladi. Ancak is makinesi operatörü kaçak yapinin kirislerinden birinde kus yuvasi oldugunu fark etti. Derhal yikimi durduran ekipler, uzun ugraslar sonucu kus yuvasina zarar vermeden tahliye ettiler. Daha sonra kaçak yapinin yikimi gerçeklestirildi.

Bursa'da Kaçak Yapi Yikimini Kus Yuvasi Durdurdu
Ismetiye Mahallesi’nde fabrika binasi olarak kullanilmak üzere yapilan yapinin kaçak oldugunu tespit eden Osmangazi Belediyesi ekipleri kanuni islemlerin ardindan çikan yikim kararini yerine getirmek üzere bölgeye gitti. Verimli tarim topraklari üzerine insa edilen kaçak fabrika binasinin yikimina baslayan belediye ekipleri is makinelerini çalistirdi. Duvari yikmak için kepçesini kaldiran is makinesi operatörü kiris arasinda büyükçe bir kus yuvasi oldugunu fark etti.

Kus yuvasinin içinde yavru ya da yumurta olma ihtimali üzerine yikim durduruldu. Is makinesinin kepçesine binen bir görevli yuvanin içini kontrol etti. Yavru kus ya da yumurta olmadigi tespit edilince yuvaya zarar vermeden yerinden alindi. Yuva çevredeki bir agaca konulurken, yikim kaldigi yerden devam etti.
Kaynak: İHA