Bu Hareket Alkislanir

Kocaeli’de lise ögrencilerinin depremzedeler için gerçeklestirdigi iyilik hareketi takdir topladi. Geleneksel hale gelen bilim senliginde kendi buluslarini sergileyen ögrenciler, elleriyle yaptiklari ürünleri de depremzedeler yararina satti.

Bu Hareket Alkislanir
Kocaeli’nin Çayirova ilçesinde bulunan Özel Bilisim Bilimleri Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi ögrencileri geleneksel hale getirdikleri bilim senliginde, kendi imkanlari ile ürettikleri buluslari sergiledi. Ögrencilerin depremzedeler yararina baslattiklari iyilik hareketi de alkis topladi. Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenenler için ögrenciler, elleriyle yaptiklari ürünleri satti. Tezgahlarinin basindan bir saniye bile ayrilmayan ögrenciler, emekle yaptiklari yiyeceklerin satisini gerçeklestirdi. Okul bahçesinde ögrenci, ögretmen ve ilçe protokolünün katildigi bilim senliginde, ögrencilerin yaptiklari buluslar sergilendi. Etkinlikte bilime dair deneyler de yapildi.

"Hedefimiz yerli ve milli degerleri ön plana çikararak Selçuk Bayraktarlar yetistirmek"

Etkinligin bu yil ikincisini düzenlediklerini ifade eden Çayirova Özel Bilisim Bilimleri Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Yönetim Kurulu Baskani Ali Ihsan Adigüzel, "Bu etkinligin ayri bir özelligi var. Tüm geliri depremzedelere aktarilacak. Ülkemizi derinden etkileyen deprem felaketini yasadik. Binlerce vatandasimizi sehit verdik. Bunun üzüntüsünü yasiyoruz. Etkinligimiz ögrenci, veli ve ögretmenlerimizin emekleri ile gerçeklesti. Ayrica ögrencilerimiz, kendi buluslarini sergiledi. Hedefimiz yerli ve milli degerleri ön plana çikararak Selçuk Bayraktarlar yetistirmek. Ögrenci ve ögretmenlerimizin ilham aldigi basrol oyunculari var. Hiç süphesiz TEKNOFEST bunda önemli bir etken" dedi.



"Kek, tatli, kisir, pasta, börek gibi onlarca ürün yapmislar"

Depremin ardindan herkesin el ele verdigini söyleyen Ali Ihsan Adigüzel, "Subat ayinda yasadigimiz depremde ülkemiz insaninin ne kadar duyarli oldugunu gördük. Herkesle gurur duyuyorum. Biz okulumuz olarak depremin ilk gününden itibaren veli, ögrenci ve ögretmenlerle elimizi tasin altina koyduk. Yaklasik 2 kamyon gida ve giyim ihtiyacini Kahramanmaras’a gönderdik. Ögrencilerimizin evlerinde hazirlayip depremzedeler için sattigi ürünlere verdigi emek bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. Ögrencilerimizin kimi kek, kimi tatli, kisir, pasta börek gibi onlarca ürün yapmis. Çocuklar depremzedeler için satiyorlar. Bunun mutlulugunu yasiyor ve velilerimize tesekkür ediyoruz" diye konustu.



"Bu sene TEKNOFEST’e yaklasik 100 ögrenci ile katildik"

Gelen davetlilere tesekkür eden Bilim Bilisimleri Teknoloji Lisesi Müdürü Kadir Demirgöz, "Daha önce TÜBITAK ve TEKNOFEST katildik. Bu sene ise TEKNOFEST’e yaklasik 100 ögrenci ile katildik. Yarismada derece almak için büyük mücadele vermekteyiz" seklinde konustu.

Tarih Ögretmeni Ebru Tasdemir ise etkinligin amacinin, gelirinin depremzedelere göndermek oldugunu ifade ederek, ögrencilerin evlerinde hazirladiklari ürünleri sattiklarini belirtti.



"Ailemle birlikte mutfaga girdim"

Düzenlenen etkinlikte yer almaktan çok mutlu oldugunu söyleyen lise ögrencisi Okan Sahiner ise, "Yemek, tatli, içecek yapip getirdik. Ben sahsen ailemle mutfaga girip yemek yapiminda yardim ettim. Tüm ögrenciler de ayni sekilde ailesine yardim etti. Ürünlerin fiyatini belirleyerek satisimizi yapiyoruz. Deprem oldugu zaman hepimiz çok üzüldük ve elimizden geldigince yardim etmeye çalistik. Buraya gelen depremzedelere ayrica okulumuz burs verdi. Simdi de deprem bölgesinde olan vatandaslara yardim etmek için çalismamamiza devam ediyoruz" seklinde konustu.

Etkinligin açilis kurdelesini Çayirova Kaymakami Ahmet Önal, ilçe Gençlik ve Spor Müdürü Ibrahim Sahin, ilçe Milli Egitim Müdürü Azmi Tunç, Çayirova Özel Bilisim Bilimleri Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Yönetim Kurulu Baskani Ali Ihsan Adigüzel, ögretmenler ve ögrenciler birlikte kesti.
Kaynak: İHA