Beyoglu Sahaf Festivali Basladi

Bu yil 14.’sü düzenlenen Beyoglu Sahaf Festivali basladi. Festivalin açilis konusmasini yapan Beyoglu Belediye Baskani Haydar Ali Yildiz, ‘’Teknolojinin geldigi noktada kitapla irtibatini hiç koparmayan çocuklar ve gençler yetistirmeliyiz’’ dedi.

Beyoglu Sahaf Festivali Basladi
Bu yil 14.’sü düzenlenen Beyoglu Sahaf Festivali basladi.

2-11 Haziran tarihleri arasinda Galata Kulesi Meydani’nda düzenlenecek olan festival, kitapseverleri agirlayacak. Beyoglu Sahaf Festivali’nde açilis konusmasi yapan Beyoglu Belediye Baskani Haydar Ali Yildiz, belediye olarak kültür sanat faaliyetlerine devam edeceklerini belirtti.

Beyoglu Belediye Baskani Haydar Ali Yildiz, ‘’Kitap medeniyetimizin temeli. Bu anlamda biz kitaplarla çocuklarimizi büyütmeyi siar edinmis bir milletiz. Kitapla büyüyen, düsünce, fikir, edebiyat alaninda ve bugün her anlamda kitapla büyüyen bir gençlik arzu ediyoruz. Teknolojinin geldigi noktada kitapla irtibatini hiç koparmayan çocuklar ve gençler yetistirmeliyiz. Herkesin küçük de olsa evlerinde mutlaka bir kütüphanelerinin bulunmasi lazim. Sahaf festivalleriyle bu tesvik edici rolümüzü belediye olarak önemsiyoruz. Sahaf festivalimizi pandemi dolayisiyla iki yil yapamadik ama bu yil tarihi bir mekanda kitap ve sahaf severlerimizi kitapla bulusturuyoruz. Yaz dönemi kültür sanat faaliyetlerimiz devam edecek. Kültür ve sanatla arinmaya devam edecegiz’’ dedi.

Sahaf Ümit Gökçesli, ‘’Araya pandemi ve bazi talihsizlikler girdi ama uzun bir aradan sonra tekrar bu festivalin içerisinde olmak gayet memnuniyet verici. Hem burada Beyoglu sahafimizla hem de gelecek dostlarimizla güzel bir festival bizleri bekliyor. Bu iste 4. yilim. Sanirim aralarindaki en genç benim. Babamin yaninda çiraklikla basladim. Çocukken Beyoglu Sahaf Festivallerine katilirdim. Meslege basladiktan sonraki ilk sahaf festivalim. Gayet memnunum, 10 gün boyunca buradayiz’’ diye konustu.

Kaynak: İHA