Baskan Küpeli; 'Çevreye Verdigimiz Degeri Ileri Boyutlara Yasiyoruz'

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürü Hikmet Çelik’i agirlayan Eskisehir OSB Yönetim Kurulu Baskani Nadir Küpeli, "Türkiye’nin En Yesil ve Çevreci OSB’si” olarak çevre konusundaki çalismalarini her yil daha da gelistirerek sürdürdüklerini, çevreye ve yesile verdikleri önemi ileri boyutlara tasidiklarini söyledi.

Baskan Küpeli;  'Çevreye Verdigimiz Degeri Ileri Boyutlara Yasiyoruz'
Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürü Hikmet Çelik, Eskisehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Yönetim Kurulu Baskani Nadir Küpeli’yi ziyaret etti. Gerçeklesen ziyarette EOSB Baskani Nadir Küpeli, bölgenin gelisimi yani sira sürdürülen yeni yatirimlar konusunda Hikmet Çelik’e bilgilendirmelerde bulundu.

Çevreye saygili, yesil sanayi yatirimlarinin merkeziyiz

Baskan Küpeli, "Türkiye’nin En Yesil ve Çevreci OSB’si” olarak çevre konusundaki çalismalarini her yil daha da gelistirerek sürdürdüklerini, çevreye ve yesile verdikleri önemi ileri boyutlara tasidiklarini belirterek, “Eskisehir OSB olarak çevre konusunda ülkemizdeki en hassas bölgelerden biriyiz. Kurdugumuz modern atiksu aritma tesisimiz, akredite olan ve Türkiye çapinda hizmet veren çevre laboratuvarimiz. Dünya Bankasi destekli Yesil OSB Uygulama Projesinde pilot OSB olarak seçilmemiz. Yine ilk kez Eskisehir OSB’de genis çapli uygulanan ve Avrupa Birligi tarafindan da desteklenen simbiyoz projelerimiz bu alandaki çalismalarimizdan bazilarini olusturuyor. Her yil OSB’de binlerce yeni fidani toprakla bulusturuyoruz. OSB’mizin her tarafinin yesil olmasi ziyaretçilerimizi çok etkiliyor” diye konustu.

Görüsmede yesil dönüsüm konusuna da dikkat çeken Baskan Küpeli, “Dünya ile rekabetçi bir sanayi yapisina ulasmak istiyorsak ülkenin her kösesindeki sanayi tesislerimizde yesil dönüsümü yapmak zorundayiz. Eskisehir OSB bu konuda örnek çalismalarla, yesil sanayinin gelismesini saglarken, bu tür yatirimlara da öncelik taniyoruz” dedi.



Çevrenin korunmasi noktasinda yapilan tüm çalismalarin destekçisiyiz

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürü Hikmet Çelik, son yillarda Eskisehir OSB’nin çok hizli bir gelisme gösterdigini, OSB’de çok önemli yatirimlarin devreye girdigini ayni zamanda bölge müdürlügü tarafindan çevrenin korunmasi noktasinda yapilan tüm çalismalarin destekçisi olduklarini söyledi.

Çelik ayrica, sanayi tesislerinin çevre mevzuatina uyumlu bir sekilde faaliyet göstermesinde yaptiklari basarili çalismalardan dolayi memnuniyetini de dile getirdi. 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayisiyla yapacaklari çalismalardan da söz eden Müdür Çelik, çevrenin korunmasi noktasinda Eskisehir’deki tüm kurumlarla örnek çalismalar yaptiklarini ve Eskisehir OSB ile olan is birliklerinin artarak devam edecegini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA