Baskan Gülsoy Açiklamasi 'Ticaret Hizla Gelisen Dünyanin Tam Merkezinde'

Kayseri Ticaret Odasi’nin (KTO) ve Orta Anadolu (ORAN) Kalkinma Ajansi destegi ile yürüttügü Üreten Sehirler Programi çerçevesinde düzenlenen Kayseri E-Ticaret ve E-Ihracat Günleri, Panel ve Konferansi’nda konusan KTO Yönetim Kurulu Baskani Ömer Gülsoy, “Ticaret hizla gelisen dünyanin tam merkezinde” dedi.

Baskan Gülsoy Açiklamasi 'Ticaret Hizla Gelisen Dünyanin Tam Merkezinde'
KTO Konferans Salonu’nda gerçeklestirilen programa KTO Yönetim Kurulu Baskani Ömer Gülsoy, Orta Anadolu (ORAN) Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci, Ticaret Bakanligi E-ihracat ve Yeni Nesil Teknoloji Daire Baskani Hasan Önal, Hazine ve Maliye Bakanligi Hazine Baskontrolörü Bülent Demirbag ve girisimciler katildi.

Dünyanin hizla gelistigini ve ticaretin de bu degisimin tam ortasinda oldugunu söyleyen KTO Yönetim Kurulu Baskani Ömer Gülsoy, “Odamiz tarafindan yürütülmekte olan Sanayi ve Teknoloji Bakanligi Üreten Sehirler Programi çerçevesinde Orta Anadolu Kalkinma Ajansi Destegi ile sürdürülen Kayseri E-Ticaret ve E-Ihracat Danismanlik Ofisi Projemizin yeni bir etkinliginde sizleri agirlamaktan mutluluk duyuyoruz. Dünya çok hizli degisiyor ve dönüsüyor. Emin olun ticaret de bu degisimin tam merkezinde. Bizler ahiligin kuruldugu sehir olarak babalarimizin, dedelerimizin ticaretteki ahlakini, elbette özümseyecegiz ancak teknolojik degisimlere karsi da mutlaka açik olmamiz gerek. Kayseri Ticaret Odasi olarak bizde üyelerimize dijitallesme, kurumsallasma ve e-ticaret alaninda kendilerini yenilemelerini ve güncellemelerini israrla her platformda tavsiye ediyoruz. Göreve geldigimizden 2018 yilindan bu yana Dijitallesmeyi ve E-Ticareti en önemli odak noktalarimizdan biri haline getirdik. Bu konuda da onlarca egitim, panel, konferanslar verdik. Konusunda uzman kisileri odamizda agirladik. Su anda da iki önemli projemizle, firmalarimizin bu konuda gelisimlerine destek olmak için çalismalarimizi tüm hiziyla sürdürüyoruz. Bu çerçevede, Kayseri E-Ticaret ve E-Ihracat Danismanlik Ofisi projesini hayata geçirdik. Sanayi ve Teknoloji Bakanligi Üreten Sehirler Programi çerçevesinde Oran Kalkinma Ajansimiz desteginde yürüttügümüz proje 2022 Ocak ayinda baslamis ve halen devam etmektedir. Proje çerçevesinde, Odamiz ve sanayi odasi bünyesinde hizmet vermek üzere 10 personel egitim almis ve 120 firmamiza 3 hafta 12 gün süren “E-Ticaret ve E-Ihracat Egitimleri” verdik. Ayrica basvuru yapan 20 firmamiza nitelikli “E-Ticaret ve E-Ihracat Danismanligi” süreci ise halen devam etmektedir. Bugün yine bu proje çerçevesinde düzenlenen bir panel için bir araya geldik. Çok degerli panelistlerimiz sizlerle özellikle E-ihracat konusunda devletimizin verdigi desteklerin ve mevzuatla ilgili bilgileri sizlerle paylasacak” dedi.

Gülsoy, oda hedeflerinden birinin de Kayseri ihracatina katki saglamak oldugunu söyleyerek, “Odamizin önemli hedeflerinden biri Kayseri Ihracatina katki saglamak, üye firmalarimizi bu konuda desteklemektir. Bu konuda, Avrupa Birligi Fonlari ile baslattigimiz ve yogun sekilde devam eden kisa adi KAGUTIM olan “Kayseri Girisimcilik ve Uluslararasi Ticaret Merkezi”ni odamiz bünyesinde kurduk. Bu projenin Kayseri Ihracati için önemli siçrama tahtalarindan biri olacagini düsünüyoruz. Önümüzde dönemde yine ihracat yapacak firmalarimiza destek olacak URGE projeleri, dijitallesme projeleri ve Yesil dönüsüm projeleri için çalismalarimiz devam ediyor. Tüm üyelerimizi bu projelere katilmaya ve bu imkanlardan yararlanmaya davet ediyoruz. Panelimizin ardindan, 120 firmamiz için sertifika törenimiz düzenlenecek. Katilimlarinizdan dolayi hepinize tesekkür ediyor, hepimiz için verimli bir panel olmasini diliyorum” ifadelerini kullandi.

ORAN Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci de, “Bu proje 2022 yilinda Sanayi ve Teknoloji Bakanligi Kalkinma Ajanslari Genel Müdürlügü tarafindan üreten sehirler programi adiyla baslatilan yeni bir programin ilk projesi. Dolayisiyla bizim gerçekten konu olarak çok önemsedigimiz ve Kayserimize de çok degerli katkilar sunacagini düsündügümüz bir proje. Üreten sehirler programi biraz daha yeni nesil ticaret ve yeni nesil imalat teknoloji anlaminda destekleri barindiran bir program. Dolayisiyla önümüzdeki yillarda da bu programa devam edecegiz. Ticaret Odamiz ve diger kurumlarimizla is birligini devam ettirmeyi arzuluyoruz. Son dönemlerde biliyorsunuz sik sik karsimiza herkesin duydugu e ticaret ve e ihracat kavrami bir sekilde bizleri ilgilendiriyor ve ilgilenmek zorunda kaliyoruz. Dijital dönüsümü, e ticareti ve e ihracati artik evde çocuklarla, aile fertlerimizle bile konusuyoruz. Dolayisiyla bizler ülkemiz ekonomisinin de ticaret, ihracat anlaminda bir mihenk tasi olarak atlamasini düsünüyorsak ve bir sekilde katma degerli ürün satilmasini amaçliyorsak e ticaret ve e ihracatla kendimizi tanistirmamiz ve yol almamiz gerekiyor. Bugünkü programinda çok degerli oldugunu düsünüyorum. Burada katilimcilarin gerçekten çok kiymetli bilgileri paylasacagini düsünüyorum. Programimizin hayirli olmasini temenni ediyorum” dedi.

Konusmalarin ardindan Kayseri E-Ticaret ve E-Ihracat Danismanlik Ofisi Projesi çerçevesinde, danismanlik hizmeti alan firmalara sertifikalari verilirken, Ticaret Bakanligi E-ihracat ve Yeni Nesil Teknoloji Daire Baskani Hasan Önal ile Hazine ve Maliye Bakanligi Hazine Baskontrolörü Bülent Demirbag tarafindan da sunumlar yapildi.
Kaynak: İHA