Balikesir'de Sazli Sözlü Sergi Açilisi

Burhaniye ilçesinde, Halk Egitimi Merkezi Müdürlügünün yil boyu düzenledigi kurslar büyük oranda tamamlanirken, hazirlanan eserler de sergilendi. Hüsnü Pazarbasi Kültür Merkezinde düzenlenen serginin açilisi sirasinda, sazlar çalinip türküler söylenirken, halk oyunlari oynandi.

Balikesir'de Sazli Sözlü Sergi Açilisi
Hüsnü Pazarbasi Kültür Merkezindeki yilsonu sergisi törenle açildi. Törene, Kaymakam Ilyas Memis, Belediye Baskan Yardimcisi Murat Yazgan, Ilçe Emniyet Müdürü Metin Kartal, Ilçe Milli Egitim Müdürü Bora Zihni, kurs ögretmenleri, kursiyerler ve vatandaslar katildi.

Kaymakam Ilyas Memis, yil içinde yapilan yarismalarda dereceye giren ögretmen ve usta ögreticilere ödüllerini verirken, amatör sanatçilar saz çaldi ve türkü söyledi.

Yetiskinler Halk Oyunlari Grubunun gösterileri de törene renk katti. Serginin kurdelesi Kaymakam Memis ve diger davetliler tarafindan kesildi. Kadinlarin yil boyu ürettigi eserler büyük ilgi gördü.

Tel kirma kursuna katildigini anlatan Senay Günes, “ Pek çok hanimin emegi var burada. Basta sayin müdürümüz olmak üzere bize emek verenlere tesekkür ediyoruz. Nursen Öztürk hocamin kursuna katildim. Tel kirma egitimi aldik. Biz bunlari gelecege miras birakacagiz. Dolayisiyla o kadar ince ince isledik ki hepsinin günümüzde de kullanimi çok fazla. Önümüzdeki yillarda da çok kullanacagimizi düsünüyorum” dedi.

Usta ögretici Aliye Çolak da, “ Burhaniye Halk Egitimi olarak sergimizi açmis bulunuyoruz. Yaptigimiz ürünleri de davetliler begendikçe hepimizin hosuna gitti. Bütün usta ögreticiler ve kadrolu ögretmenlerimiz olarak herkesin ellerine saglik” dedi.

Kiymet Kiliç Yorulmaz ise, “ Giyim ögretmeniyim ben kendim. Sergimizde kislik ürünler hazirladik. Kisi yansitsin diye de kombine kiyafetlerimizi sergiledik. Sergimize gelenlere tesekkür ediyorum” dedi.

Halk Egitimi Merkezi Müdürü Turan Firat Algül de, “ Bütün Türkiye’deki Halk Egitim Merkezlerinde oldugu gibi 1-7 Haziran arasi Hayat Boyu Ögrenme Haftasi Senlikleri çerçevesinde ana sergimizi açmis bulunuyoruz. Kaymakamimiza, Belediye Baskan vekilimize, ilçe Milli Egitim Müdürümüze, protokole, misafirlere ve tüm katilimcilara tesekkür ederim. Kursumuza gelen ögrencilerimizin bir yil boyunca el emegi göz nuru olan ürünleri de sergileme firsati buldu. Kursiyerlerimiz vakitlerini degerlendirerek, aile ekonomilerine katkida bulunuyorlar. Bir yil içerisinde 680 tane kurs açtik. Bu kurslardan 16 bin kisi yararlandi. Yaz boyunca da Halk Egitimi Merkezi Müdürlügü olarak kurslarimiza devam edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA