Ayvalik'ta 6. Teferic Senlikleri Basladi

Balikesir’in Ayvalik ilçesinde, Balkan kültürünün ilkbahar senligi anlamina gelen ’Teferic Senlikleri’ basladi.

Ayvalik'ta 6. Teferic Senlikleri Basladi
Ayvalik Belediyesi tarafindan Bosnak kökenli vatandaslarin yogunlukla yasadigi ve Birlesmis Milletler Dünya Turizm Örgütü Best Tourism Vilages (UNWTO) tarafindan dünyanin en güzel turizm köyü adayi gösterilen Küçükköy Mahallesi’nde bu yil 6.’si düzenlenen senliklerin açilisi kortej yürüyüsü ile basladi.

Ayvalik Kaymakami Hasan Yaman ve Belediye Baskani Mesut Ergin’in yani sira daire amirleri, siyasi partilerin temsilcileri, halk oyunlari ekipleri ve kalabalik bir vatandas toplulugunun katilimiyla gerçeklesen Küçükköy belediye hizmet binasi önünden baslayan kortej yürüyüsü, Küçükköy Mahallesi meydaninda sona erdi.

Küçükköy Camii avlusunda 6. Teferic Senlikleri’nin açilis konusmasini yapan Ayvalik Belediye Baskani Mesut Ergin, “Her yil oldugu gibi bu yil da senliklerimiz renkli görüntülere sahne olacak. Konuklarimiz; konserler, gösteriler ve çesitli etkinliklerle keyifli bir üç gün geçirecek, yöresel lezzetlerin tadina bakacak, Küçükköy’ün kültürüyle, gelenekleriyle, ürünleriyle, burada yasayan, genciyle, yaslisiyla her yastan insaniyla tanisacak, onlarin sicak dostluklarina taniklik edecek ve unutulmaz hatiralarla ayrilacak, Küçükköy’ün kültürüne ve lezzetlerine hayran kalacak” dedi.

Teferic Senlikleri’nin basladigi yillardan beri sadece Küçükköy’e degil Ayvalik genelinde genis bir bölgeye turizm hareketliligi getirdigini hatirlatan Baskan Ergin, “Bosnak kültürünün tüm renkleri ve damak tatlarinin senliklere katilanlarin begenisine sunuldugu etkinliklerimize son dört yildir Türkiye’nin dört bir yanindan ziyaretçilerimiz geliyor. Küçükköy artik turizmde kültürüyle, gastronomisiyle, tarihi kent sokaklariyla, geleneksel mimarisiyle marka kent oldu. Bölgemiz; Anadolu mozaiginin tüm renklerini bünyesinde barindiriyor. Insanlarimizin hosgörüsüyle yogrulmus bu topraklarda beraberce yasiyoruz. Bu renkler ve güzellikler her birimiz için büyük bir keyif kaynagidir. Bu güzellikleri, renkleri hep beraber yasayip, birbirimize anlatiyoruz ve tanitmak için elimizden geleni yapiyoruz. Umuyorum ki; bugün burada bu güzelliklerin hepsine önce siz degerli konuklarimizla keyfine varacagiz sonra da bu güzellikleri Türkiye’nin dört bir yanina hatta tüm dünyaya anlatacagiz. Bugün buraya ilk kez gelenler Küçükköy’ün kendi kültürüne ait kurabiyemizin, Bosnak böregimizin, baklavamizin, trileçemizin, Bosnaklara özgü kuru etimizin, sokamizin lezzetleriyle tanisacak tadina bakacak. Bu güzellikleri konuklarimizla paylasmaktan son derece mutluyuz. Küçükköy denildiginde, dogasiyla, tarihiyle çok sirin bir yöre akillara geliyor. Bu yörenin halki olarak bizim hedefimiz Küçükköy’ümüzü tarihi dokusu ve kültürüyle koruyabilmektir. Geleneksel tatlari basta olmak üzere bu özel kültürü yasatabilmek ve gelecek nesillere tasiyabilmektir” diye konustu.

Ayvalik Belediye Baskani Mesut Ergin’in konusmasinin ardindan Kusadasi folklor ekibinin halk oyunlari gösterimi büyük bir begeniyle izlendi.

Açilis etkinliginin ardindan, Ayvalik Kaymakami Hasan Yaman ve Belediye Baskani Mesut Ergin’in öncülügündeki protokol üyeleriyle, vatandaslar Küçükköy meydaninda kurulan Bosnak mutfagi ve kültürüne ait yiyecek ve eserlerin sergilendigi stantlari gezdi.

3 gün sürecek olan Küçükköy Teferic Senlikleri; mahalle ve sokak aralarinda sokak sanatçilari tarafindan gün boyunca verecekleri mini konserler, sanat atölyeleri faaliyetleri, workshoplar, film gösterimleri ve Balkan müziginin en önemli sanatçilarindan Suzan Kardes’in verecegi konserle sürecek.
Kaynak: İHA