Atatürk Havalimani'nda Havacilik Egitim Fuari Açildi

Atatürk Havalimani’nda düzenlenen IFTE Havacilik Egitim Fuari 2023 kapilarini ziyaretçilere açti.

Atatürk Havalimani'nda Havacilik Egitim Fuari Açildi
Atatürk Havalimani Dis Hatlar Terminali’nde düzenlenen IFTE Havacilik Egitim Fuari 2023 kapilarini ziyaretçilere açti. 4 Haziran tarihine kadar açik olacak fuar, sektör profesyonelleri, havacilik meraklilari ve yenilikçi teknolojilere ilgi duyanlari bulusturuyor. Basta pilot olmak üzere kabin memuru, teknisyen ve yer hizmetleri personeli ihtiyacini gidermek isteyen havacilik sirketleri, sektöre insan kaynagi yetistiren egitim kurumlari ile bir araya geliyor. Fuar, uluslararasi sektör liderleri, havayolu sirketleri, havacilik egitim kurumlari, teknoloji saglayicilari ve havacilikla ilgilenen herkesin bir araya gelmesi için firsat sunuyor.

Sivil Havacilik Genel Müdür Vekili Kemal Yüksek, “IFTE Havacilik Egitim Fuari sürekli düzenleniyordu ama pandeminin araya girmesiyle sekteye ugradi. Türk Sivil Havacilik olarak yeni sivil havacilik modelimizi anlamli, güvenilir ve içerigi dogru sertifikalar üzerinden yürütecegiz. Bu model egitimi merkez alan, üs alan bir yaklasimla hayata geçiriliyor. Biz de bu fuara güç vermek için katilmak istedik. Sayin Cumhurbaskanimizin göstermis oldugu büyük Türkiye yüzyili konseptinde Türk Sivil Havacilik olarak bizden yardim ve destek bekleyen, havaciligini olgunlastirip otoritesini kurmak isteyen tüm ülkelere yaymayi amaçliyoruz. Burasi lisanslari olusturan sertifikalarin uygun maliyetlerle rahat alinabilecegi bir platform. Emniyet ve güvenligi esas alarak insa eden yeni bir sivil havacilik yaklasimini hayata geçirdi. Bu dünyada tektir. Özellikle Balkan ülkelerinden ve Türki Cumhuriyetleri’nden baslayarak devam eden, 100-150 ülkeyi içine alan bir yazilim merkezli havacilik sertifikasyonlarinin yönetildigi mekanizmayi hayata geçiriyoruz” dedi.

Pilot açigiyla ilgili konusan Yüksek, “Yüksek seviyelerdeki talep açiginin vurgulanmasi noktasinda fuar önem tasiyor. Sivil Havacilik Genel Müdürlügü olarak nasil modellenecegi ile ilgili bir yaklasimimiz var. Ülkemizde pilotlugu yüksek kalitede kolay erisilebilen, dünyada kabul görülen bir yapiya kavusturmak istiyoruz. Bununla ilgili teorik yapimiz hazir. Pratik uygulamamizda da yüzde 70 seviyelerine geldik. Birkaç ay içerisinde de bunu hayata geçirecegiz” seklinde konustu.

Ilerde pilot olmak istegini söyleyen Muhammed Esat Sarikaya, “Buraya gelecek hakkinda kafamda olan çizebilmek için, havacilik hakkinda bilgi edinebilmek için geldim. Okuldaki arkadaslarimla beraber geziye geldim. Stantlari gezerek bilgi ediniyoruz. Simdi de arkadaslarimla geri kalan stantlari gezecegiz” ifadelerini kullandi.

Fuara okul gezisiyle gelen Kerim Çinar Akkaya, “Buraya okul gezisi için geldik. Uçak bakim bölümünde okuyoruz. Kendimize bir seyler katmaya geldik. Ilerde uçak teknisyeni olmak istiyorum. Bilgi edinmek içim stantlari geziyorum. Stantlarda gezip okulumuzun tanitimini yaptik. Kendimize de yol çizdik” dedi.

Fuarda stant açan bir üniversitenin Havacilik Kulübü Baskani Ceylin Koçoglu, “Havacilik kulübümüzle sivil havacilik kabin hizmetleri olarak geldik. Kulübümüz aslinda kabin hizmetleri programina yönelik etkinlikler çikarmakla beraber bir kabin memurunun gerekli bütün yetkinliklere sahip olmasiyla alakali ise giris asamasinda çalismalar gerçeklestiriyoruz. Teknik becerilerin yaninda sosyal becerilere de önem veriyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA