Ardahan Ovasi Sariya Boyandi

Sari renkli çiçekler Ardahan ovasini renklendirdi. Tüm ovayi sariya boyayan çiçekler adeta kartpostallik görüntüler olusturdu.

Ardahan Ovasi Sariya Boyandi
Türkiye’de kis mevsiminin en sert geçtigi illerden olan Ardahan’da yazin gelmesiyle Ardahan Ovasi, rengarenk çiçeklere büründü. Ovanin etrafini çevreleyen daglarin yüksek kesimlerindeki karlar ova tabanindaki sari çiçek örtüsüyle birlesince kartpostallik görüntüler ortaya çikti.

Kentte yükselen hava sicakliklari besicileri de sevindirdi. Hayvanlarini meraya götürme imkani bulan besiciler rahat bir nefes aldi.

Sinasi Polat, Ardahan yazin ayri, kisinda ayri bir güzellige sahip oldugunu ve insanlarin burayi görmesi gerektigini söyledi.

Polat, ’’Ardahan’in dogasi hiçbir yerde yok. Havasi temiz ve insani da sicak. Su anda bile daglarin tepeleri beyaz örtüyle kapli.’’

Açikyazi köyü muhtari Özgür Polat ise, ’’Bir günde 4 mevsimin yasandigi Ardahan’da su anda gördügünüz gibi her yer çiçeklerle kapli. Su anda bile daglarin tepeleri karla kapli, ova ise sari renkli çiçeklerle örtülü. Tam bir doga manzarasina sahip olan ve 1800 rakimli Ardahan’i herkesin gelip görmesi gerekiyor’’ dedi.

Kaynak: İHA