Abdullah Gül Üniversitesi'nden Uluslararasi Basari

2023 WURI Dünya Yenilikçi Üniversiteler Listesinde 15’inci sirada yer alarak büyük bir basari elde eden Abdullah Gül Üniversitesi, listeye Türkiye’den giren tek üniversite oldu.

Abdullah Gül Üniversitesi'nden Uluslararasi Basari
Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) WURI 2023 Dünya Yenilikçi Üniversiteler listesinde 15’inci sirada yer alarak büyük bir basari elde etti. Cambridge, Oxford ve Yale gibi dünyanin en köklü üniversitelerini bile geride birakan ve listeye Türkiye’den giren tek üniversite olan AGÜ, ’Ögrenci Hareketliligi ve Ulasilabilirlik’ alt kategorisinde ise dünya 1’incisi oldu. Üniversitelerin topluma gerçek katkilarini degerlendirmek amaciyla Hansa Üniversiteler Birligi tarafindan olusturulan WURI 2023 Dünya Yenilikçi Üniversiteler Siralamasi, ABD’nin Florida eyaletindeki Florida Gulf Coast Üniversitesi’nde düzenlenen törende açiklandi. Açiklanan listeye göre, genel siralamada geçen yil 23’üncü sirada yer alan AGÜ bu yil 15’inci siraya yükselerek büyük bir uluslararasi basari elde etti. Genel listede Cambridge, Oxford, Yale, Johns Hopkins ve Columbia gibi dünyanin köklü üniversitelerini geride birakan AGÜ, listeye Türkiye’den giren tek üniversite oldu. AGÜ, ’Ögrenci Hareketliligi ve Ulasilabilirlik’ alt kategorisinde ise tüm üniversiteleri geride birakarak dünya 1’inciligini elde etti. Gerçeklestirdigi bilimsel arastirmalar ve çagdas egitim anlayisiyla bilime ve topluma ileri düzey katki saglamayi hedefleyen AGÜ, listede ’Endüstriyel Uygulama’ alt kategorisinde de 37’nci sirada yer aldi. Rektör Prof. Dr. Cengiz Yilmaz, AGÜ’nün henüz çok genç bir üniversite olmasina ragmen dünyanin en saygin üniversitelerinin yer aldigi listede boy göstererek yenilikçi ve lider niteligini bir kez daha ve güçlü bir sekilde tescil ettirdigini söyledi.

AGÜ’nün uluslararasi saygin bir üniversite olma yolunda hizla ilerlemekte oldugunu ifade eden Prof. Dr. Yilmaz, bu basarinin elde edilmesinde emegi geçen herkese tesekkür etti. Öteyandan, Rektör Prof. Dr. Cengiz Yilmaz ve ABD’nin Minerva Üniversitesi Rektörü Mike Magee törene Hansa Üniversiteler Birligi Yönetim Kurulu’nun özel davetlisi olarak katilirken, her iki üniversitenin rektörü ayni zamanda Birligin Yönetim Kurulu’nun yeni üyeleri oldular.

WURI Yenilikçi Üniversiteler Siralamasi’nda, üniversitelerin arastirma ve egitim programlarindaki yenilikçi yaklasimlari dikkate aliniyor. Siralama, Ögrenci Hareketliligi ve Ulasilabilirlik, Endüstriyel Uygulama, Girisimcilik Ruhu, Etik Deger, Kriz Yönetimi ve Dördüncü Sanayi Inkilabi gibi farkli kategorilerde üniversitelerin topluma gerçek katkilari degerlendirilerek olusturuluyor.
Kaynak: İHA