2 Dev Gemi Istanbul'a Demirledi

Yaz sezonunun gelmesi ile birlikte cruise gemileri rotalarini Istanbul’a çevirdi. Galataport’a demirleyen iki dev gemi, büyüklügüyle görenlerin dikkatini çekti.

2 Dev Gemi Istanbul'a Demirledi
Türkiye’nin turizmde dünyaya açilan kapilari kruvaziyer limanlari yaz sezonunun gelmesiyle birlikte hareketlenmeye basladi.

Istanbul Galataport’a demirleyen MSC Splendida ve MS Europa2 isimli 2 dev gemi, boyutlariyla yüzen sehirleri andiriyor. Havadan görüntülenen dev gemilerin, ayni kareye giren bir çok apartmandan daha yüksek oldugu görülüyor. 333 metre uzunluga, 33 metre genislige ve 66 metre yükseklikte olan MSC Splendida, 3 bin 900 yolcu kapasitesine sahip ve dev gemide bin 300 mürettebat hizmet veriyor. MS Europa2 ise 225 metre uzunluga, 26 metre yükseklige ve 30 metre genislige sahip. Sinemalari, tiyatro salonlarini, farkli restoranlari yüzme havuzlari, tenis kortlari bulunan dev gemilerde bir çok sosyal aktivite yapma imkani bulunabiliyor.

Öte yandan 2023 yaz sezonu ve sonbaharda Istanbul hareketli seferlerini gerçeklestirecek olan MSC Splendida, 13 Ekim’e kadar farkli programlariyla 19 kez Istanbul’u ziyaret edecek.
Kaynak: İHA