Jandarmadan 'Cezaevi' Operasyonu

Malatya merkezli gerçeklestirilen sorusturma çerçevesinde 8 ilde düzenlenen operasyonda aralarinda infaz koruma memurlarinin da bulundugu 22 süpheli, ‘Iskence, eziyet, görevi kötüye kullanma, zimmet ve ihaleye fesat karistirma’ suçlamasiyla jandarma ekipleri tarafindan gözaltina alindi.

Jandarmadan 'Cezaevi' Operasyonu
Akçadag Cumhuriyet Bassavciliginin yürüttügü sorusturma çerçevesinde, cezaevinde ‘Iskence, eziyet, görevi kötüye kullanma, zimmet ve ihaleye fesat karistirma’ gibi suçlari isleyen görevlilerin yakalanmasi için Malatya Il Jandarma Komutanliginca operasyon düzenlendi.

Malatya merkezli gerçeklestirilen es zamanli operasyon ile sabah erken saatlerde belirlenen adreslere operasyon düzenlenen jandarma ekipleri Malatya’da Akçadag T Tipi Kapali Ceza Infaz Kurumunda halen görevde olanlarin da aralarinda bulundugu süphelileri gözaltina aldi. Malatya 11, Adiyaman’da 2, Ankara’da 2, Antalya’da 1, Elazig’da 2, Kayseri’de 2, Kirikkale’de 1 ve İçel’de 1 olmak üzere toplam 22 süpheli es zamanli operasyon ile gözaltina alindi. Süphelilerden 2’si açiga alinan kurum müdürü, 2’si idari amir ve 18’izi ise Infaz Koruma Memuru oldugu ögrenildi.

Diger illerden gözaltina alinan süphelilerinde sorusturmanin baslatildigi Malatya’ya getirildigi ve gözalti süresinin ardindan süphelilerin mahkemeye sevk edilecegi bildirildi.

Kaynak: İHA