Hitit Üniversitesi Tip Fakültesi Ilk Mezunlarini Verdi

Hitit Üniversitesi Tip Fakültesi ilk mezunlarini verdi.

Hitit Üniversitesi Tip Fakültesi Ilk Mezunlarini Verdi
15 Temmuz Spor Kompleksi’nde düzenlenen törende mezun olan 92 ögrenci mesleklerine ilk adimi atarken, çocuklarini bu özel günde yalniz birakmayan aileler de heyecana ortak oldu.

Törende açilis konusmasini yapan Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mesut Sezikli, 2017 yilinda ögrenci alimina basladiklarini belirterek, “62 ögrenci ile baslayan hikayemiz su anda 800 ögrenci ile Ikbalkent kampüsü ve Erol Olçok Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde devam ediyor. Her tip fakültesinin olmazsa olmazi egitim hastanesidir. 2012 yilinda Saglik Bakanligi bünyesindeki Çorum Devlet Hastanesi ile afiliye olduk. Hastanemiz Çorum ve çevre illere saglik hizmeti yaninda ögrencilerimize de egitim yuvasi olarak görev görmekte. Ayrica çesitli uzmanlik dallarinda mezuniyet sonrasi TUS sinavi ile fakültemiz bölümlerini kazanan 166 uzmanlik ögrencimiz mevcut. Simdiye kadar da 30 asistan hekimimiz uzmanliga hak kazanarak ülkemizin çesitli bölgelerinde görev yapmaktalar” dedi.

Konusmasinda mezun ögrencilere de seslenen Prof. Dr. Mesut Sezikli, “Hekimlik meslek itibariyla kutsaldir. Biz de layikiyla meslegimizi yapmali ve bu meslegin degerine deger katmaliyiz. Insanin zor bir varlik oldugu ama güzel hatiralarin her zaman yakici-yikici olanlardan fazla oldugu kabul edelim. Gönlümüzde iyilerin ve iyiliklerin yer kaplamasina izin verelim. Insan kalmayi unutmamak, karsimizdaki insani anlamanin önemini daima hatirda tutmak için çaba sarf etmeniz gerekecek. Bu çabayi sarf ettiginiz sürece de mesleginizden tat alabilecegimizi unutmayalim. Tip fakültemizin asli görevi egitimdir. Vatanini seven, ülkesine bagli, mesleginde usta hekimler yetistirmek bu egitim kadrosunun esas amacidir. Iyi bir hekim öncelikle merhametli ve fedakar olmalidir. Kovid döneminde de görüldügü üzere hastalari için canini disine takan, mesai mefhumu gözetmeden günlerce evini ailesini unutarak çalisan saglik çalisanlari sizin bugün dahil oldugunuz bu sistem içinde yetismis kisilerdir. Sizlerin de öncelikle iyi insan iyi hekim olma amacini güderek ülkemizin dört bir yaninda görev yerlerinizde basarili olacaginizdan süphem yoktur. Gençler, 100. yilini kutladigimiz Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’in dedigi gibi ’Vatanini en çok seven görevini en iyi yapandir’ sözü hayat felsefeniz olsun” ifadelerini kullandi.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk de 769 ögrencinin egitim gördügü Tip Fakültesi’nde 17 profesör, 39 doçent, 60 ögretim üyesinden olusan kadrolarla çok yönlü ve kaliteli bir egitim verildigini açikladi.

Tip Fakültesi’nde egitimin disinda ülkenin ve toplum sagliginin sartlarinin iyilestirilmesi adina büyük fedakarliklar yapilirken, 17 anabilim dalinda 94 arastirma görevlisini ögretim üyesi kadrosunda yetistirildigini dile getiren Prof. Dr. Öztürk, “Fakültemiz asistanlik egitimlerinin verilebildigi bir modüle dönüstü. Bu gelismeler hocalarimiz ve saglik çalisanlari adina çok büyük anlam ifade etmektedir. Ama daha önemlisi Hitit Üniversitesi’nin Çorum’a ve bölgeye kattigi saglik hizmetleri anlaminda büyük deger” seklinde konustu.

Erol Olçok Egitim ve Arastirma Hastanesi’nin, Tip Fakültesi ile birlikte 5 milyon 200 bin muayene gerçeklestirdigini ve bunun sehir kapasitesinin çok üzerinde oldugunu anlatan Prof. Dr. Öztürk, “Bu rakamlar hastanemizin bölgeye de hitap ettigini göstermekte. Ayrica 2022 yilinda 4 bin anjiyo ve bin kalp damar cerrahisi müdahalesi yapildi. Bu saglik hizmetleri daha önce Ankara gibi büyüksehirlerde verilirken artik hocalarimiz sayesinde Çorum’da veriliyor. Korona virüs döneminde hem hastanemiz, hem de hekimleri ulusal düzeyde takdire sayan adimlari ve o dönemde örnek gösterilen açilimlari oldu. Diyabetik Ayak Merkezi’miz Türkiye’de tek merkeze dönüstü” diye konustu.

Açilis konusmasinin ardindan fakülteyi dereceyle bitiren ögrencilere diploma ve hediyelerinin verilmesi ile kep atma töreninin ardindan program sona erdi. Törene Vali Mustafa Çiftçi, MHP Çorum milletvekili Vahit Kayrici, AK Parti Tokat milletvekili Cüneyt Aldemir, CHP Çorum milletvekili Mehmet Tahtasiz, Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin katildi.

Kaynak: İHA