FÜ, NAFSA 2023'E Katildi

Firat Üniversitesi (FÜ) Washington’da düzenlenen ve dünyanin en büyük egitim zirvesi konumunda olan 2023 NAFSA Uluslararasi Egitim Konferansi ve Fuari’na katildi.

FÜ, NAFSA 2023'E Katildi
Türkiye’den 16 üniversite, dünyanin en büyük uluslararasi egitim zirvesi olarak bilinen Uluslararasi Egitimciler Dernegi (NAFSA) Yillik Konferansi ve Fuari’nda yer aldi. ‘Kapsayici Bir Gelecege Ilham Verme’ temasiyla bu yil 75’incisi düzenlenen NAFSA Yillik Konferansi ve Fuari, ABD’nin baskenti Washington’da gerçeklestirildi.

Programa, FÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktas ve Ögretim Üyesi Prof. Dr. Murat Karabatak katildi.

FÜ, fuarda Türkiye’de sunulan inovatif, kapsayici ve çesitlilige vurgu yapan yüksekögrenim hizmetlerini uluslararasi paydaslara tanitma ve uluslararasi is birliklerini gelistirme firsati buldu.

Gerçeklestirilen programla ilgili bilgi veren Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktas, “Türkiye’den 16 üniversitenin katildigi 2023 NAFSA Uluslararasi Egitim Konferansi ve Fuari’nda Üniversitemizin ve sehrimizin tanitimini gerçeklestirdik. Ikili görüsmeler de yaparak ögrenci adaylarini Türkiye’ye ve Elazig’a davet ettik. Üniversitemizin uluslararasi alanda elde ettigi basarilari anlatma firsati bulduk. FÜ sadece yurt içinde degil, yurt disinda da adindan sikça söz ettirecek üniversiteler arasinda olma yolunda emin adimlarla ilerliyor” dedi.

Kaynak: İHA